Laatste nieuws: Kylie Jenner bezocht in geheim ‘Wonka’-première

Beauty Body Celebs entertainment Fashion Lifestyle

5 Fabels over je lichaam

Vraag jij je wel eens af wat wel en niet waar is wat betreft alles wat je leest over jouw lichaam op het internet? Wij hebben een aantal van deze populaire fabels voor jou op een rijtje gezet!

Door het eten van chocolade en vet voedsel krijg je acne

Dit is een fabel! In chocolade en andere snacks zitten vaak vettige stoffen, hierdoor wordt er vaak gedacht dat het eten van dit soort voedsel leidt tot meer talg en puistjes. Dit is echter nooit wetenschappelijk bewezen. Dit betekent dus dat je met een slechte huid, chocolade niet uit je leven hoeft te schrappen, yay! Het kan wel zijn dat de ene persoon hier meer gevoelig voor is dan de ander.

Door te scheren groeit je haar sneller en dikker terug

We begrijpen waar deze aannamen vandaan komt, toch is het een fabel. Vaak als je je scheert voelen de haartjes die terug groeien stugger en dikker aan. Dit heeft maar met een ding te maken; als je ongeschoren haartjes namelijk afscheert, scheer je die op het dikste gedeelte af. Dit betekent dat de haartjes vanaf dat punt telkens weer doorgroeien waardoor de bovenkant dikker is dan bij niet afgeschoren haren.

Van wortels eten krijg je een beter gezichtsvermogen

Misschien heb je dit als kind vaak te horen gekregen, toch blijkt het een fabel te zijn! Wortels kunnen eventueel wel helpen om nachtblindheid tegen te gaan. Nachtblindheid kan namelijk veroorzaakt worden door een tekort aan Vitamine A. En je raadt het al, wortels bevatten veel van deze vitamines.

Bij schaduw of bewolking hoef je niet te smeren

Ondanks je in de schaduw minder UV-straling meekrijgt, blijft dit statement een fabel. De UV-straling die je in de schaduw op je krijgt, blijven namelijk schadelijk voor je huid. Op een bewolkte zomerse dag betekent het dus dat je alsnog zonnebrand moet aanbrengen. Daarnaast geven wij ook mee dat je met een hoge factor zonnebrand alsnog bruin kunt worden. Blijf dus vooral lekker smeren en bescherm je huid goed.

Wanneer je je haar knipt, groeit het sneller

Dit is een fabel! Je haar groeit namelijk vanaf de hoofdhuid en niet vanuit je haarpuntjes die je af knipt. Je moet je haar natuurlijk wel regelmatig bijknippen om je haar gezond te houden en het groeiproces te bevorderen. Maar uiteindelijk is het de hoofdhuid die het groeiproces stimuleert.

Tot zover de onduidelijkheden en aannames op een rijtje. Wist jij ze allemaal?

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten