Laatste nieuws: Ferry Doedens heeft een nieuwe vriend

Beauty Body Celebs entertainment Fashion Lifestyle

Dít zegt je puistje over je gezondheid

Komen jou puistjes steeds op dezelfde plek terug? Misschien zegt dit meer over je gezondheid dan je denkt. Iedere puber en zelfs volwassenen hebben er last van. Gelukkig is er ook echt iets tegen te doen. In dit artikel vertellen wij jou alles over puistjes!

VOORHOOFD

Puistjes op je voorhoofd hebben te maken met je hoeveelheid slaap. En ook de regelmatigheid van je slaap. Slaap je vaak niet rond het zelfde uur of de zelfde hoeveelheid dan kan een puistje op je voorhoofd sneller tevoorschijn komen. Ook kan een teveel aan suiker hiermee te maken hebben. En zelfs een verkeerd haar product kan deze puistjes naar voren roepen. Gebruik je veel vettige producten in je haar? Probeer hier eens mee te stoppen en kijk of er verschil is. Zorg dus dat je tenminste 7 uur slaap krijgt en een gezondere etensstijl zou hier ook goed tegen helpen. You’re welcome!

WENKBRAUWEN OF SLAPEN

Als je op deze plekken puistjes krijgt kan het te maken hebben met je bloedsomloop. Vet, bewerkt eten en alcohol kan hier een rol bij spelen. Door beter te eten en veel water te drinken zou je iets kunnen doen tegen puistjes op deze plekken.

PUISTJES OP JE OREN

Puistjes op je oren komen niet vaak voor maar als je ze hebt kan het te maken hebben met je nieren. Het kan zijn dat je de afgelopen tijd te weinig gedronken hebt. Dus we blijven het herhalen maar blijf veel water drinken! En let op je vocht inname. 

NEUS

Puistjes op je neus kunnen vaak pijnlijk zijn en blijven ook lang zitten. Op deze plek puistjes krijgen kan te maken hebben met je darmen. Heb je bijvoorbeeld een opgeblazen gevoel? Vitamine B, minder zout en meer water drinken kan helpen. Ook helpt het om de huid rond je neus te masseren. Wel met schone handen natuurlijk!

WANGEN

Keer op keer komen ze weer terug, die vervelende puistjes op je wang. Maar waar heeft dit nou mee te maken? Puistjes op je wangen kunnen komen door te weinig hygiëne rond deze plekken. Denk aan een vieze kussensloop, vieze make up kwast of telefoon. Je zit met je handen veel aan je telefoon en vervolgens komen je handen ook weer langs je wangen, wat voor viezigheid kan zorgen. Kussensloop dus vaker wisselen, make-up kwasten goed schoonmaken en je telefoon/ handen goed schoon houden!

RONDOM JE LIPPEN

Heb je nou een koortslip of is het een vervelend puistje? Als je hier last van hebt kan het te maken hebben met onvoldoende gevarieerd eten. Of een teveel aan bijvoorbeeld frituurvet. Het eten van meer vezels, fruit en groenten kan hier goed tegen helpen.

KIN

Puistjes op je kin hebben meestal te maken met je hormonen. Of dat je te vaak aan je gezicht zit met vieze handen. Een anticonceptiepil zou de puistjes kunnen verminderen. En probeer zo min mogelijk met je handen langs je kin te gaan.

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten