Laatste nieuws: Dua Lipa: 'Krijg kick van mensen hun ongelijk bewijzen'

Beauty Body celeb Celebs entertainment Fashion Lifestyle news teenmag

ADHD bij meiden

Bij meiden wordt ADHD vaak minder snel herkend en niet vastgesteld. De reden hiervoor is dat de aandoening anders tot uiting komt. Wat is ADHD? En hoe is ADHD bij meiden te herkennen? We leggen het je uit in dit artikel!

Wat is ADHD? 

De afkorting ADHD staat voor ‘Attention Deficit Hyperactivity Disorder’. In het Nederlands betekent aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit. Als je ADHD hebt, reageren je hersenen sneller op prikkels. Dit kan ertoe leiden dat iemand sneller is afgeleid of dat iemand moeite heeft met concentreren. Ook past impulsief gedrag bij deze aandoening. Mensen met ADHD doen vaak iets eerst voordat ze nadenken over de gevolgen. 

Hoe is ADHD bij meiden te herkennen? 

ADHD wordt bij meiden niet zo vaak herkend. In 33 tot 50 procent van de gevallen wordt het niet herkend. Het uit zich namelijk anders bij jongens dan bij meiden. Jongens zijn vaak hyperactief, meiden hebben dit wat minder. Ook zijn ze minder impulsief en minder druk op school dan jongens. Wel praten meiden met ADHD heel veel. Kletsen is hun favorite thing to do

Iets wat zowel jongens als meiden wel hebben is dat ze vaker en sneller afgeleid zijn. Ze hebben concentratieproblemen. Ze zijn vaak meer aan het dagdromen en komen teruggetrokken over. Het kan voor een meisje met ADHD ook iets lastiger zijn om vriendinnen te maken op school. 

Veel meiden met ADHD voelen zich in de puberteit (door hormonale veranderingen) nog onrustiger en drukker dan daarvoor. Er komt meer chaos in hun hoofd een het wordt daarom lastiger om te concentreren. 

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten