Laatste nieuws: Ariana Grande heeft een record behaald!

Beauty Body Celebs Fan Fiction Fashion Lifestyle

After care: Tattoo

Laat jij binnenkort een nieuwe tattoo zetten? Bereid je dan goed voor. Om zo lang mogelijk van je tattoo te kunnen genieten is het superbelangrijk om je tattoo goed te na-verzorgen.
Waar moet je op letten om te zorgen dat je tattoo zo snel en mooi mogelijk geneest? Wij hebben de belangrijkste tattoo verzorgingstips voor je op een rij.

Waarom is goede nazorg zo belangrijk?

De huid heeft vier tot zes weken nodig om te herstellen nadat het getatoeëerd is. De nazorg van je tattoo is dus enorm belangrijk. Eigenlijk net zo belangrijk als de skill van de tattoo-artiest. Verzorg je je tattoo goed, dan kun je er gewoon langer van genieten. De lijnen blijven strakker en egaler en als je een kleurentatoeage hebt, dan blijven de kleuren langer levendig.

Afdekken

Als je de shop uitloopt is je tattoo eigenlijk nog een open wond. Het afplakken van de tattoo is dus belangrijk en kan op verschillende manieren. Veel tattoo shops werken met de zogeheten ‘second skin’. Dit is een doorzichtige sticker die over de huid gaat en vier/vijf dagen mag blijven zitten. Door deze speciale folie heelt de huid vrijwel zonder korstjes en velletjes. En dat is veel beter voor het behoud van de kwaliteit van je tattoo. Bovendien zorgt de second skin er onder meer voor dat je weer sneller kan gaan sporten en dat je gelijk alle kleding kan dragen die je wilt.

Wassen, reinigen en zeep


Met de second skin kun je probleemloos douchen. Wanneer je de stickerfolie na vier of vijf dagen verwijdert, is het dus geen open wond meer.  Zorg ervoor dat je na het schoonmaken de tattoo droogdept met een schone handdoek of met keukenpapier. Let de eerste week ook op de zeep die je gebruikt tijdens het douchen. Wij raden je aan om speciale tattoo cleaning gel te gebruiken. Deze is te koop in de tattooshop. Wil je dit niet speciaal gaan aanschaffen? Wees er dan in ieder geval zeker van dat je je wast met antibacteriële en alcoholvrije zeep.

Zalf en crème


Je tattoo insmeren is een van de belangrijkste dingen om te doen. Houd dit minstens drie weken vol. Het smeren houdt de huid soepel. Zo voorkom je korsten en jeuk. Smeer wel altijd een dun laagje. Als er een te dikke laag overheen gaat, kan de huid niet ademen. Hierdoor is de kans op infecties groter. Wanneer je de second skin erna vier of vijf dagen afhaalt, doe je er goed aan om de tattoo minstens twee keer per dag in te smeren. Dit kan in principe met een crème als ‘Bepanthen babyzalf’ of olie naar keuze.

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten