Laatste nieuws: Fans klagen Madonna weer aan

Beauty Body celeb Celebs entertainment Fashion Lifestyle news teenmag

All about afscheiding!

De meeste meiden en vrouwen hebben hier wel eens last van, het witte slijm in je onderbroek. No worries, dit is heel normaal! Wij geven je meer informatie.

Wat is het?

Het witte slijm heet vaginale afscheiding en het is iets waar (bijna) iedere vrouw last van heeft. Vaak begint dit wanneer je in de puberteit komt, dus rond je 11e. Sommige meiden puberen eerder en anderen wat later, dit is bij iedereen verschillend. Tijdens je menstruatie en eisprong heb je er meestal wat meer last van. Ook is de afscheiding vaak wat erger tijdens je puberteit.

Is het schadelijk?

Afscheiding is heel normaal en daarom ook niet schadelijk. Wanneer de afscheiding een rare groenige kleur krijgt en het sterk gaat ruiken, is het verstandig om even naar de huisarts te gaan. Het kan dan namelijk een vaginale infectie of een soa zijn.

Wat kan ik er tegen doen?

In principe hoef je er niets tegen te doen, maar we kunnen ons voorstellen dat het niet altijd even fris aanvoelt. Je kunt dan gebruik maken van een inlegkruisje. Zorg er wel voor dat je deze regelmatig vervangt, dat is wel zo hygiënisch!

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten