Laatste nieuws: Optreden Boef verstoord door vechtpartij

Beauty Body celeb Celebs entertainment Fashion Lifestyle news

Zo ontstaat acne

Acne komt mega vaak voor en komt in verschillende maten. Veel mensen krijgen er mee te maken, maar het komt het meest voor bij tieners en jong volwassenen. Maar je kunt het ook op latere leeftijd pas krijgen. Snap jij niet hoe acne in elkaar zit en hoe het precies ontstaat? Huidspecialist Annelijn maakt het je iets makkelijker en legt uit hoe het zit!

Waardoor ontstaat acne?

Aan de basis van het ontstaan van acne ligt een overmatige talgproductie, deze ontstaat onder invloed van hormonen. Ook erfelijkheid speelt een rol bij het ontstaan van acne. Daarnaast zijn er bepaalde factoren die de ernst van de acne kunnen beïnvloeden. Bijvoorbeeld stress en het gebruik van verkeerde cosmetica producten kan ervoor zorgen dat je acne krijgt.

Onzuiverheden in de huid ontstaan wanneer een porie verstopt raakt door een opstapeling van dode huidcellen. Normaal gesproken raakt de huid de dode huidcellen vanzelf kwijt. Maar wanneer de huid meer talg begint te produceren, kunnen deze huidcellen in de poriën vast blijven zitten waardoor ze verstopt raken en er onzuiverheden zoals acne ontstaan.

Binnen de poriën vermenigvuldigen bacteriën zich snel, de porie raakt ontstoken en er ontstaat een puistje. Deze bacteriën zijn soms de oorzaak van acne. Toch komen ze ook voor bij mensen zonder actieve acne.

Comedonen zijn onzuiverheden in de huid die ook wel mee-eters worden genoemd. Ze zijn zichtbaar als een zwart puntje in de huid of als een klein onderhuids bultje waar talg in zit.

Benieuwd naar tips over acne? Check dan dit artikel!

http://skinkliniek.nl/

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten