Laatste nieuws: Djamila valt veel af door 'Boxing Influencers'

Beauty Body Celebs entertainment Fashion Lifestyle news

Alles over: De zeven schoonheden

Heb jij lange wimpers of kuiltjes in je wangen? Dan heb je één van de zeven schoonheden. De zeven schoonheden zijn zeven gezichtskenmerken die aan de zeldzame kant zijn. Ze worden niet als standaard gezien en zijn kenmerken van schoonheid. In dit artikel lees je alles over de zeven schoonheden én vertellen we je hoe je ze kunt benadrukken  

Schoonheid #1: Lange, gekrulde wimpers 

Lange wimpers die ook nog eens mooi in de krul zitten van zichzelf: je hebt ze of je hebt ze niet. Lange, gekrulde wimpers maken van je ogen echte blikvangers en zorgen ervoor dat je weinig make-up nodig hebt. Met een wimperkrultang en een goede mascara kom je een heel eind. Investeer in een goede volumemascara, het liefst zwart. 

Schoonheid 2: Sproetjes 


Wie sproetjes heeft vindt dat vaak niet zo bijzonder. Zonde, want de lichtgekleurde vlekjes, vaak in het gezicht kunnen juist heel charmant zijn. Sproeten zijn niets meer dan melanine-ophopingen. Of je ze krijgt, hangt samen met onder meer erfelijkheid, je huids- en haarkleur en de hoeveelheid van blootstelling aan de zon. 

Schoonheid 3: Kuiltjes in de wangen 

 Schattig, lief en aantrekkelijk zijn een aantal kenmerken die al gauw in je opkomen als je denkt aan het hebben van kuiltjes in de wangen. Of je kuiltjes in je wangen hebt, is genetisch bepaald. Fysiek gezien ontstaat er een (lach)kuiltje wanneer er een verbinding is tussen de wangspier en de huid. Super cute! 

Schoonheid 4: Donker haar en lichte ogen of omgekeerd 

Blauwe of groene ogen bij donker haar vallen erg op. Net als bruine ogen bij een blonde kleur. Deze combinatie wordt dan ook gezien als één van de zeven schoonheden. Net zoals kuiltjes in de wangen en sproeten is het hebben van donker haar bij lichte ogen of andersom ook hierbij genetisch bepaald.

Schoonheid 5: Moedervlek boven je lip 


Dit is misschien wel de meest zeldzame van alle zeven schoonheden: een moedervlek op je bovenlip. Het is het kenmerk van Marilyn Monroe. Zij was de trotse eigenaresse van het schoonheidsvlekje. Je hebt weinig invloed op hoeveel moedervlekken je ontwikkelt en zelfs helemaal geen invloed op de plek waar ze ontstaan. Heb je een moedervlek rechts of links boven je lip? Dan is dat speciaal en heb je puur geluk.  

Schoonheid 6: Spleet tussen je voortanden 

Een spleetje tussen je tanden wordt vaak gecorrigeerd door een beugel. Maar eigenlijk wordt een spleetje tussen de voortanden in veel landen wordt gezien als hét schoonheidsideaal? Het is dus niet zo gek dat het één van de zeven schoonheden is. Je hebt een spleetje tussen je voortanden wanneer er ruimteoverschot in je mond is. Of je het spleetje als storend of juist mooi ervaart, is heel persoonlijk. 

Schoonheid 7: Amandelvormige ogen 

Bij amandelvormige ogen loopt de buitenste ooghoek iets omhoog, terwijl de binnenste ooghoek naar beneden wijst. De vorm van een amandel. Met amandelvormige ogen zie je er vaak wakker uit.  

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten