Laatste nieuws: Katy Perry in paniek bij American Idol

Beauty Body celeb Celebs entertainment Fashion Lifestyle news teenmag

Alles over dyslexie

In Nederland heeft 3 tot 5 procent van de leerlingen dyslexie. Maar wat is dyslexie eigenlijk? Je checkt het in dit artikel!

Dyslexie is een leerstoornis waarbij je veel moeite hebt met lezen of spellen. Het woord dyslexie betekent ‘niet kunnen lezen’. Als je dyslexie hebt kunnen woorden die veel op elkaar lijken erg lastig zijn om uit elkaar te houden. Mensen met dyslexie draaien dan soms vaak de volgorde van klanken om. 

Als je dyslexie hebt, heb je last van meerdere dingen. Je kan bijvoorbeeld het verschil tussen klanken niet horen. Je kan letters omdraaien of de volgorde tijdens het lezen. Bijvoorbeeld de b en de d. Ook kan je soms korte woordjes overslaan of je vervangt ze door andere woorden. Je kan ook soms hakkelen bij het lezen van lange woorden.

Dyslexie staat los van hoe slim je bent. Ook hele slimme mensen kunnen dyslexie hebben. Albert Einstein had ook dyslexie. Je kan dyslexie niet zomaar krijgen. Het is een erfelijk probleem waar je helaas niet vanaf komt. Het kan misschien lastiger zijn op school. Je kan natuurlijk hulp hiervoor krijgen. Hierdoor zal het lezen en spellen makkelijker gaan. 

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten