Laatste nieuws: Katy Perry in paniek bij American Idol

Beauty Body celeb Celebs entertainment Fashion Lifestyle news teenmag

Alles over klaarkomen

Klaarkomen, een orgasme, het hoogtepunt, de big-O of een climax bereiken. Er zijn veel woorden voor, maar toch wordt er vaak nog weinig over gesproken. Vandaag vertellen wij je alles rondom dit onderwerp. Want hoe voelt dit nou precies en is het erg als je dit nog nooit hebt ervaren? Lees snel verder, om antwoord te vinden op al je vragen!

Wat is het?

Een orgasme wordt vaak omschreven als een seksuele ontlading tijdens het vrijen of masturberen. Je begint opgewonden te raken en nadert steeds meer naar dit moment toe. Hoe een uiteindelijk orgasme voelt, verschilt voor iedereen en kan ook per keer anders zijn. De één omschrijft het als een intensief gevoel in het onderlichaam, de ander als een snelle ontlading en de volgende vergelijkt het weer met spieren die samenknijpen.

Verschil mannen en vrouwen

Ook is klaarkomen voor mannen heel anders dan voor vrouwen. Uit onderzoek is gebleken dat een vrouwen orgasme wel zo’n twintig seconden of langer kan duren. Bij mannen is dit slechts drie tot tien seconden. Ook is wetenschappelijk bewezen dat mannen vaker klaarkomen tijdens de seks dan vrouwen. Uit een Australische studie bleek dat mannen in 95% van de gevallen een orgasme krijgen tijdens de seks, bij vrouwen is dit slechts 69%. Meerdere orgasmes achter elkaar krijgen komt dan weer vaker voor bij vrouwen. En wist je dat vrouwen ook een natte droom kunnen krijgen? 37% van de vrouwen heeft wel eens een orgasme gehad in haar slaap.

Het lukt mij niet, wat nu?

Het is geen geheim meer dat vrouwen vaak meer moeite hebben om klaar te komen dan mannen. Veel vrouwen kunnen hier in de slaapkamer best onzeker over zijn. Uiteindelijk wilt iedereen natuurlijk dit gevoel een keer ervaren. Echter is er niks om je zorgen over te maken! 10 tot 15% van de vrouwen heeft namelijk nog nooit een orgasme gehad. Daarnaast heeft een groot deel van de vrouwen moeite met klaarkomen tijdens een penetratie. Vrouwen komen vooral klaar door stimulatie van de clitoris. Het is dus vooral belangrijk dat je er geen druk achter zet. Onthoud, je bent niet de enige. Zorg dat het tijdens de seks of het masturberen een niet te grote rol speelt. Ontspan, verzet je gedachtes en ga vooral genieten. Zorg ook dat je je eigen lichaam leert kennen. Wat vind ik wel lekker en waar voel ik me niet comfortabel bij? Zodra je het antwoord weet, kun je dit ook makkelijker bij je seks partner aangeven of kun je gemakkelijker zelf tot de climax komen.

Experimenteren is key! Je ontdekt hiermee je eigen lichaam en het zorgt voor spannende momenten. Af en toe een momentje voor jezelf nemen is zo slecht nog niet. En heb je daar een beetje hulp bij nodig? Check dan ook zeker ons volgende artikel, voor de allerfijnste vibrators. Have fun! De fijnste vibrators deel 2 – Teenmag

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten