Laatste nieuws: Pretty Little Liars acteurs houden reünie!

Beauty Body Celebs Fashion Lifestyle

Wat te doen tegen een winterdip?

Doordat het sneller donker wordt, voel je je ook eerder moe. Je hebt het gevoel dat het al een uur of 20.00 uur is, terwijl het pas net 17.00 uur is. Hoe kan dat en hoe zorg je er voor dat je meer energie krijgt in de winter?

Een winterdip kan worden veroorzaakt door twee manieren. Doordat er minder zonnestralen op je huid vallen, maakt je lijf minder vitamine D aan, wat leidt tot vermoeidheid. Doordat er zo weinig licht is, produceert je lichaam zelfs overdag melatonine; het hormoon wat je slaperig maakt. Dit wordt geproduceerd als het donker is.

Naar buiten

Ga lekker naar buiten. In de winter kom je al snel vitamine D te kort. Dit is nodig voor je immuunsysteem en dus ook voor je weerstand en je humeur. Elk beetje zonlicht wat je mee kan pakken is mooi meegeteld! Er zijn ook speciale lampen die je hepen om je lichaamsklok te herstellen, die door de war is door te weinig lichturen. 

Vitamine pillen

Je kan ook vitamine D pillen slikken. Dit is zeker een goede optie als het langdurig regenweer is en de zon niet erg schijnt. Zorg wel dat je je aan de dosering houdt die op de verpakking wordt aangegeven. 

Kou 

De een houdt ervan, de ander vindt het vreselijk. Vaak heb je vooral ijskoude handen en voeten. Je kunt wanten aan trekken als je buiten bent, maar handwarmers zijn ook een goede optie. Je hebt heel veel verschillende soorten en kleuren, waardoor het in de winter ook een leuke accessoire is! Als je geen koude voeten wil is het belangrijk om deze te blijven bewegen. Makkelijk zittende schoenen kunnen ook helpen in plaats van straks zittende schoenen. Hierdoor blijft de warmte namelijk meer hangen. 

Homemade chocolademelk

Hoe lekker is het als je lekker op de bank kan zitten onder je kleedje met je eigen homemade chocolademelk? Op TikTok staan veel video’s van homemade chocolademelk. Hot chocolate bombs zijn helemaal de trend om dit jaar je eigen chocolademelk te maken. Je kan ze zelf maken en vullen met wat jij lekker vindt.  

Feestdagen

Een voordeel van de winter is dat de feestdagen weer voor de deur staan. Je kunt weer gaan shoppen voor een leuke kerst outfit en de kerstboom weer opzetten. Geen fan van de feestdagen? Kruip lekker op de bank met een goed boek of Netflix. Lekker onder een dekentje met je favo snack erbij en ook jij komt de feestdagen door!

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten