Laatste nieuws: Nieuw seizoen 'Bridgerton' komt deze week!

Beauty Body celeb Celebs entertainment Fashion Lifestyle news teenmag

Do’s & don’ts acne

Acne kan ontstaan tijdens de puberteit. Rode bultjes, puisjes en mee-eters zijn heel erg vervelend. Je huid kan er geïrriteerd van worden en beschadigt als je het open krabt. Je kunt Ance niet altijd voorkomen maar wel verminderen, het hoort nu eenmaal bij de puberteit. Om Acne te voorkomen of tegen te gaan zijn hier een paar do’s en don’ts!

Do’s

Gezicht wassen:

Was je gezicht 2 keer per dag met lauw water! Of je nou wel of geen make-up hebt gedragen is het belangrijk om je gezicht te wassen. Overdag komen er stoffen op je gezicht die graag je poriën ingaan. Zo vormen die poriën mee-eters en dat wil je voorkomen!

Door lauw water te gebruiken tijdens het wassen openen je poriën een beetje. Dat zorgt ervoor dat wanneer je je gezicht wast dat je het vuil weg wast. Van warm water worden je poriën namelijk opener en van te koud water worden ze dichter. Was daarom je gezicht met een facewash of een facial cleanser.

Als je last hebt van een drogen huid, door je acne, raden wij de CeraVe SA Smoothing Cleaner aan. Deze cleanser helpt bij een droge, ruwe en hobbelige huid. Als je meer last hebt van een vettige huid raden wij je Squalane Cleanser van Ordinary.

Huisarts:

Als je veel last hebt van acne is het belangrijk om een afspraak te maken bij de huisarts. Je huisarts geeft het beste medische advies en kan jou verwijzen naar huidtherapeut of dermatoloog. Zo kan je medicijnen krijgen of speciale crèmes goed voor jouw huid werken.

Bescherm je huid:

Naast je huid wassen is het belangrijk dat je jouw huid ook kunt beschermen met producten. Zo zijn er verschillende soorten crèmes en serums die verschillende soorten functies heeft. Lees goed op elke product welke het beste is voor jouw huid. Zorg er ook voor dat je na een lange dag het ook er allemaal weer afwast!

Don’ts

Puistjes uitknijpen:

Knijp nooit je puistjes uit! Dat kan er namelijk voorzorgen dat je meerdere puistjes krijgt, doordat de pus van je puist op je huid beland en in je poriën komen. Ook kan het je huid beschadigen en littekens vormen.

Huid uit drogen:

Als je huid te droog is dan zijn je huiglagen beschadigd. Hierdoor worden er huidcellen om je huidontwikkeld die jouw huid kunnen irriteren en ontsteken. Die irritatie zorgen ervoor dat acne makkelijk en snel kan ontwikkelen. Zo is het handig om altijd je huid in te smeren met een vettige  moisturizer.

Voeding:

Sommige voedingen kunnen ook zorgen voor acne. Zo zorgt te veel suiker, zout, zuivel, junkfood voor acne. Natuurlijk kan je het allemaal blijven eten, maar verminder anders de hoeveelheid van wat je eet!

Tips:

Als je goed en gratis advies wilt voor jouw huid is de YouTuber Hyram, ook wel bekend als Selfless by Hyram, de beste adviseur. Met bijna 5 miljoen volgers op YouTube geeft hij professioneel advies over huid producten en acne. En natuurlijk jouw huisarts!

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten