Laatste nieuws: Aimee Lou Wood over haar leven na ‘Sex Education’!

Beauty Body Celebs Fashion Lifestyle

Wat te doen als je niet kan slapen

De hele nacht wakker liggen. Starend naar je plafond. Hopend dat je morgen uitgerust wakker gaat worden. Iedereen herkent dit vast wel. Met deze tips val je makkelijker in slaap, en kun jij uitgerust de dag door.

Lezen

Lezen klinkt suf, wie heeft er nou zin om te lezen als het enige dat je echt wil is slapen. Door het lezen van een boek focussen je hersenen ergens anders op dan op je gedachtes. Je focust je op de letters en het verhaal, waardoor je snel moe wordt en makkelijker in slaap valt.

Leg je telefoon neer

Hoe makkelijk je nog even door TikTok scrolt of toch nog een aflevering verder kijkt, kan dit ervoor zorgen dat je juist lastiger in slaap valt. Het felle scherm en de stralingen die je telefoon afgeeft, zorgen ervoor dat het langer duurt voordat je in slaap valt. Dit komt doordat je hersenen weer alert worden bij het zien van het licht. Zorg ervoor dat je een half uur voor dat je gaat slapen niet meer op je schermen kijkt.

Uit je bed gaan

In plaats van in je bed blijven liggen terwijl je niet moe bent, probeer je bed weer uit te gaan. Loop een rondje, maak wat eten of kies je outfit uit voor de volgende dag. Probeer niet op je telefoon te kijken. Nu je weer goed wakker bent, wordt je sneller moe en zal je makkelijker weer in slaap vallen.

Je gedachtes verzetten

Als je niet kan slapen komt dit vaak doordat je gedachtes constant aan staan. Daarom is het belangrijk om aan positieve dingen te denken. Je kunt proberen je gedachtes te verzetten door naar rustige muziek te luisteren, of juist je gedachtes op te schrijven.

Leger methode

Er zijn vele ademhalingsmethodes die je kunt gebruiken om sneller in slaap te vallen. Mensen die in het leger werken hebben vaak weinig tijd om te slapen, en moeten alert blijven. Daarom hebben ze een manier waarop ze binnen enkele minuten in slaap kunnen vallen.

Dit is hoe het werkt:

1 Zorg dat je comfortabel ligt op je rug en haal diep adem

2 Zet elke spier uit, dit doe je door je spieren aan te spannen

3 Span elke spier één voor één aan, vanaf je hoofd tot je tenen

4 Hou dit vast voor een paar seconden en laat los

5 Blijf dan stil liggen terwijl je uit ademt

6 Zodra je helemaal stil ligt en elke spier hebt aangespannen, denk dan dat je op een rustgevende locatie bent. Zoals het strand met een blauwe lucht boven je, of in een hangmat hangt in een donkere kamer.

7 Denk nu alleen nog maar aan die plek. Als je toch ergens anders aan denkt focus en herhaal de woorden “niet nadenken”

8 Je zult merken dat je compleet ontspannen bent, en je bijna in slaap valt.

Slaaptabletten

Werken geen een van deze tips en slaap je al dagen amper? Dan kan je ook vragen aan de dokter of je slaaptabletten mag proberen. Zorg ervoor dat je deze tabletten bij de apotheek of drogist haalt. Een middel dat veel gebruikt wordt en je kan halen bij een winkel zoals de Kruidvat of de Etos is Melatonine. Melatonine is geen slaapmiddel maar een hormoon, die een rol speelt bij het slaap-waakritme van het lichaam. Het zorgt ervoor dat we slaperig worden als het donker is. Door deze pillen te gebruiken zorg je ervoor dat je lichaam meer van dit hormoon aanmaakt, waardoor je dus sneller in slaap zal vallen.

Hopelijk heb je iets aan deze tips en ga jij vanavond heerlijk slapen.

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten