Laatste nieuws: Enzo Knol zit in quarantaine

Beauty Body Fan Fiction Fashion Lifestyle

Ervaringsverhaal: spiraaltje

Er zijn verschillende voorbehoedsmiddelen die vrouwen kunnen gebruiken. De pil, een spiraal, een Implanon of de prikpil. Misschien gebruik jij een van deze dingen ook wel zelf! Maar wat vind je er nou van? Er zijn verschillende meningen over. Vandaag delen we een ervaring over het spiraaltje!

Er zijn verschillende spiraaltjes. Je hebt een hormoonspiraal en een koperspiraal. Een spiraaltje is een klein ankertje dat een arts in je baarmoeder plaatst. Het voorkomt dat je zwanger wordt. In een hormoonspiraal zitten hormonen en werkt voor 5 tot 6 jaar. Als je dit spiraaltje hebt word je vaak minder ongesteld of zelfs helemaal niet meer. Het koperspiraal bevat geen hormonen en werkt 5 tot 10 jaar. Als je het koperspiraal hebt kun je in het begin meer bloedverlies en pijn hebben. 

Dit ervaringsverhaal gaat over een koperspiraaltje!

“Ik heb twee jaar geleden een koperspiraaltje laten zetten. Ik had in die tijd een vriend en wilde nog niet zwanger worden. Ik koos voor het koperspiraaltje, omdat ik geen hormonen meer in mijn lichaam wilde. Ik was daarvoor aan de pil en voelde me niet fijn bij het idee dat ik dagelijks hormonen in mijn lichaam stopte.”

“Ik vond het wel ongemakkelijk om het spiraaltje te laten zetten. Mijn baarmoedermond werd opengehouden met een soort klem. Toen het werd opgemeten en het spiraaltje naar binnen werd geduwd was er wel een flinke scherpe pijn. Gelukkig was het voor een korte tijd. Nadat ik het spiraaltje was gezet dronk ik wat en kon ik rustig opstaan en mijn kleding weer aandoen en naar huis. De dagen na het zetten, had ik nog wel een beetje buikkrampen. Het voelde alsof ik menstruatiekrampen had.”

“Ik heb wel gemerkt dat mijn menstruatie wat heftiger is geworden. Ik bloed nu meer dan ik had voordat ik mijn spiraal had laten zetten. Ook zijn de buikkrampen meer geworden. Maar het is niet dat het me heel erg stoort.”

“Ik ben heel blij met de koperspiraal. Ik krijg geen hormonen meer binnen, maar ben toch beschermd. Gelukkig heb ik geen andere bijwerkingen.”

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten