Laatste nieuws: Shawn Mendes geeft een update na gecancelde tour

Beauty Body Celebs Fan Fiction Fashion Lifestyle

Evolutie van wenkbrauwtrends

Van bizar dunne wenkbrauwen tot dikke wenkbrauwen en zelfs gebleekte wenkbrauwen, het is allemaal trendy geweest. Ben jij benieuwd naar de evolutie van wenkbrauwtrends? Je leest het hier! 

1930 – 1940 

Net als de jaren ervoor, was de dunne wenkbrauw onwijs populair in deze tijd. De positie van de wenkbrauw moest zo hoog mogelijk zijn en boven de natuurlijke arcadeboog. Veel vrouwen schoren hun wenkbrauwen eerst af en tekenden ze daarna zelf. 

1950 – 1960 

Tegen het eind van de jaren veertig werden vollere wenkbrauwen juist trendy. Vrouwen stopten met het wegscheren, tekenen en epileren van hun wenkbrauwen. Ze lieten hun natuurlijke wenkbrauwen staan, maar trimden de wenkbrauwen wel. 

1970 – 1980 

In de jaren zeventig en tachtig was Madonna de trendsetter van de volle wenkbrauw. Het mocht in deze jaren nog dikker, voller en donkerder dan in de jaren daarvoor. 

1990 – 2000 

Na de dikke wenkbrauw trend, werden de dunne wenkbrauwen weer een trend in de nineties. In deze tijd epileerden vrouwen hun wenkbrauwen tot dunne lijntjes. 

2010 – 2015 

Net als in de jaren zeventig kwamen de dikke wenkbrauwen weer helemaal in. Het liefst getekend en dik ingekleurd met wenkbrauwpotlood. Hoe voller, hoe beter! 

2015 – nu

Het is tot op de dag van vandaag nog steeds populair om volle wenkbrauwen te hebben. Tegenwoordig zijn er ook veel verschillende minitrends als het gaat om wenkbrauwen. Zo zijn de soap brows supertrendy en is het zelfs een trend om je wenkbrauwen te bleken. 

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten