Laatste nieuws: Louis Tomlinson over vriendschap met Zayn Malik

Beauty Body Celebs Fan Fiction Fashion Lifestyle

Haarverzorging zonder parabenen, sulfaten en siliconen

Haarproducten zonder parabenen en sulfaten zijn populair en ook veel beter voor je haar. Waarom eigenlijk? En zijn de producten wel even goed als een gewone shampoo? In dit artikel lees je alles wat je moet weten over haarverzorging zonder parabenen, sulfaten en siliconen.  

Wat zijn sulfaten? 

 Sulfaten bestaan uit zouten of esters van zwavelzuur. Dit synthetische stoffen die ons haar grondig reinigen van stylingsresten, talg en vuil. Je krijgt het schuimende effect en na het wassen voelt je haar weer fris en schoon aan, wie wil dat nou niet? Dit zijn dus de voordelen van sulfaten in shampoos. Andere voordelen zijn dat je haar meer glans krijgt, je haarkleur langer mooi blijft en minder pluis haar. Maar eigenlijk verwijderen sulfaten het natuurlijke laagje op je hoofdhuid. Het gevolg hiervan is; droog en dof haar. Daarnaast kunnen sulfaten leiden tot irritaties aan de hoofdhuid, zoals jeuk en schilfers. Dit verschilt natuurlijk per persoon, maar mocht je last hebben van een gevoelige hoofdhuid gebruik dan een sulfaat vrije shampoo.

Sulfaatvrije shampoos zijn veel zachter voor haar en hoofdhuid en kunnen je helpen om een einde te maken aan alle jeuk en schilfers. Er zijn sulfaatvrije shampoos voor ieder haartype.  

Parabenen en siliconen in je shampoo 

 Naast sulfaten zitten er ook parabenen en siliconen in een shampoo. Parabenen zorgen ervoor dat onze verzorgingsproducten langer houdbaar blijven. Siliconen zorgen voor een beschermend laagje op je haren en maakt het haar zachter. Doordat siliconen moeilijk uit te wassen zijn komen er meerdere lagen siliconen over elkaar heen. Door al die verschillende lagen raakt je haar afgesloten en kan het moeilijk ademen. Het gevolg hiervan is dat je haar uitdroogt, beschadigd en wordt steeds gevoeliger. Siliconen zorgt dus niet per se voor een mooie gezonde bos haar, maar siliconenvrij shampoos wel.  

Wanneer je een shampoo zonder sulfaten gaat gebruiken zal het even wennen zijn qua routine en gevoel tijdens het wassen van je haren. De shampoos zonder deze ingrediënten schuimen wel minder namelijk. Je hebt het gevoel dat het haar minder schoon is terwijl het haar en de hoofdhuid echt wel schoon geworden zijn. Echter kan de hoofdhuid en het haar moeten wennen aan het gebruik van deze producten. 

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten