Laatste nieuws: Chantal Janzen stuurt naaktbeelden naar Amerikaanse regisseur

Beauty Body celeb Celebs entertainment Fashion Lifestyle news teenmag

Het lukt niet, wat nu?

Seks! Een super belangrijk onderwerp om bespreekbaar te houden en al helemaal omdat niet altijd alles helemaal soepel verloopt. Je hoeft je hiervoor nooit te schamen en het is iets heel gewoons. Soms werkt gewoon niet alles even goed mee.. Maar wat doe je hieraan? Wij geven je tips!

Vaak is er onbewust sprake van angst of zenuwen, het kan natuurlijk ook een spannend moment zijn om je intiem open te stellen voor iemand. Door deze zenuwen kan het zo zijn dat je je lichaam aanspant en daarbij ook je bekkenbodemspieren. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat je je op je gemak voelt. Wees voorbereid op het moment of juist niet; go with the flow. Het is belangrijk dat er één ding zeker is en dat is dat je er volledig achter moet staan. Dat is dan ook onze grootste tip, voel je comfortabel, laat de spanningen los en gebruik eventueel glijmiddel zodat alles soepel verloopt 😉

Helaas zijn er ook vrouwen die last hebben van Vaginisme. Vaginisme is het onwillekeurig samentrekken van de bekkenbodemspieren, zodra je iets wilt inbrengen in je vagina. Je wilt het zelf dus wel graag, maar je lichaam weigert. Bij Vaginisme is het belangrijk om kennis te krijgen van je eigen lichaam en seks minder beladen te maken. Ontdek je eigen lichaam dus door bijvoorbeeld eerst te beginnen met je eigen vingers, eerst kun je één vinger inbrengen, dan twee en zo werk je naar seks met je partner toe.

Voor Vaginisme zijn er ook ontspanningsoefeningen. Denk jij dat je last hebt van Vaginisme? Dan raden we je aan om hiervoor naar de huisarts te gaan. Je huisart kan je over dit onderwerp alle juiste informatie geven en je advies geven over de oefeningen die je kunt doen.

Tot slot willen we jullie ook informatie geven over de huidaandoening Vulvaire vestibulitis. Bij deze huidaandoening ervaren vrouwen pijn wanneer zij iets inbrengen in de vagina, omdat de huid rond de vagina constant ontstoken is. Deze aandoening kan ook ontstaan zodra je de bekkenbodemspieren te veel aanspant. Maar ook door seks of tampons, of door de wrijving van een te strakke broek. Laat je huid dus goed rusten op het moment dat je merkt dat je hier last van hebt en raak het pas weer aan als het hersteld is. Bij veel klachten kun je hiervoor uiteraard ook terecht bij je huisarts.

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten