Laatste nieuws: Jake Paul ontkent aanranding

Beauty Body Fan Fiction Fashion Lifestyle

Hoe ga je om met babyhaartjes?

Ze zijn hartstikke vervelend en we kunnen er helemaal niks mee, babyhaartjes. Een zachte dons aan de rand van je haarlijn. Ze willen vaak niet luisteren en zitten daardoor erg in de weg. Zijn er dan geen trucjes voor dit probleem? Ja, zeker! We nemen ze graag met je door.

Allereerst, babyhaartjes zijn vaak veel dunner en slapper dan de rest van je haar. Hierdoor breken de haartjes sneller af. Het is dus belangrijk om ook deze haartjes goed te verzorgen. Vermijd stijlstangen, föhns, krultangen, maar ook borstels met metalen pinnetjes. Ook het bleken of permanent stijlen van je haar, zorgt ervoor dat je babyhaartjes sneller afbreken. Zo krijg je vaker last van slijtage en dat willen we natuurlijk voorkomen. Wat moet je wel doen? Je lokken goed blijven voeden. Gebruik één keer per week een shampoo die gericht is op het versterken van je haar. Hierdoor wordt je haar elastischer en zal het minder snel afbreken.

Oké, het is duidelijk dat ze de juiste verzorging nodig hebben. Maar wat als je ze gewoon het liefst wilt verbergen? Een logische gedachte is ze eraf knippen, maar doe dit absoluut niet! De haartjes komen vanzelf weer terug en gaan dan waarschijnlijk nog meer opvallen. Doordat ze korter zijn, zullen ze vaak gaan krullen. Laat ze dus gewoon mee groeien met de rest van je haar.

Er zijn tal van manieren om je babyhaartjes te verbergen. Zo is je tandenborstel een musthave! Ja, dat hoor je goed. Je kunt een oude tandenborstel gebruiken om je babyhaartjes mee te kammen. Ook een tissue kan erg goed werken. Spray een klein beetje haarlak op je babyhaartjes. Ga hier vervolgens met je tandenborstel doorheen. Of druk met een tissue tegen je haarlijn aan. De babyhaartjes blijven nu extra stevig zitten. Je kunt ook styling crème gebruiken in plaats van haarlak.

Natuurlijk zijn wax en gel ook goede middelen om je babyhaartjes te laten verdwijnen. Kam de haartjes met een beetje gel of wax naar achteren. Gebruik vervolgens een klein beetje haarspray. Wees wel voorzichtig met de hoeveelheid gel en haarlak om een vette glans te voorkomen.

Kies voor een zijde of satijnen kussen in plaats van een kussensloop van katoen. In tegenstelling tot katoen, helpt zijde het vocht vast te houden om jouw droge lokken te voorkomen. Zo voorkom je dat je babyharen pluizig worden tijdens het slapen. Verander dus gauw je kussensloop!

Tot slot kunnen speldjes ook wonderen doen. Maar vergeet ook niet dat babyhaartjes helemaal niet erg zijn. Soms kunnen ze je messy look juist compleet maken. Probeer ze daarom ook is niet te verbergen!

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten