Laatste nieuws: Jennifer Lopez bijna overleden tijdens opnames!

Beauty Body Celebs Fashion Lifestyle

Hoe ontspan je tijdens seks?

De eerste keer kan best spannend zijn, maar ook daarna kan het misschien moeilijk zijn om te relaxen tijdens de seks. Hoe kun je toch het beste ontspannen tijdens de seks? Wij geven je een aantal tips!

Ademhaling

Vergeet niet de ademen. Dit klinkt misschien heel gek, maar tijdens de seks vergeet je vaak bewust te zijn van je ademhaling. Omdat je spieren tijdens het vrijen vaak meer ontspannen, zijn ze vaak meer bezig met de fysieke beweging dan met je eigen ademhaling. Dit erg belangrijk voor je hartslag, kalmering van het brein en je bewustzijn.

Eerste keer

Stress niet gelijk als je de eerste keer met een nieuwe partner of eerste keer seks niet helemaal kunt ontspannen. Ook al ben je bezig met het vrijen, je brein kan nog steeds over van alles gaan nadenken. Dit is heel normaal. Het is spannend, misschien zelfs een beetje eng en pijn kan ook een factor spelen. De eerste keer hoeft niet altijd plezierig te zijn. Je kunnen opwarmen naar de seksuele ervaringen is heel erg belangrijk. Geef het tijd.

Stress

Ben je al lang samen met iemand en ineens is die ontspanning tijdens het vrijen even weg? Dat kan komen door stress. Probeer je brein af te leiden. Probeer je alleen bezig te houden met het moment zelf. Probeer in te zien dat dit een genot moment is geen, daar hoort geen stress bij 😉

Selfcare

Niet alleen op het moment zelf kun je iets aan de ontspanning doen. Zelfverzekerd over jezelf zijn, tijd voor jezelf nemen of bijvoorbeeld meditatie kunnen je helpen om voor de seks te ontspannen. Dit zorgt ervoor dat je om kan gaan met zorgen en je kan afsluiten van dingen waar je misschien minder van ontsnapt. Neem tijd voor jezelf. Slaap genoeg en zorg dat je dagelijks ook vaker ontspant. 

Denk goed na

Seks is iets heel fijns, maar dat moet het ook wel blijven. Als je moeite hebt met ontspannen tijdens de seks, heeft dat misschien ook de boodschap dat je je niet volledig op je gemak voelt. Geef dit aan. En als de ander het opmerkt, leg uit dat je lichaam je niet volledig laat ontspannen. Misschien vanwege de nervositeit of dat je met je partner die seksuele connectie niet legt. Als jij niet oké met de seks bent, is het aan je partner om daar respect voor te hebben. Heeft hij/zij/hen dat niet, dan weet je ook gelijk dat dit niet goed zit. Zonde om zo iets intiems dan met zo’n iemand te delen.

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten