Laatste nieuws: Nieuwe films en series op Netflix

Beauty Body Fan Fiction Fashion Lifestyle

Hoe scheer je je bikinilijn?

De zomer komt steeds dichterbij en de bikini’s worden weer langzamerhand uit de kast getrokken. Maar dat betekent ook dat we de scheermesjes weer tevoorschijn moeten halen. Het scheren van je bikinilijn is een hele klus. Je wilt geen rode bultjes, jeuk of nog vervelender kleine sneetjes. Daarom vertellen wij je vandaag precies hoe je het beste je bikinilijn kunt scheren. Zo loop jij straks helemaal op je gemak in je leukste badkleding op het strand!

Je zou het misschien niet zeggen, maar het soort scheermesje is behoorlijk belangrijk en een veel gemaakte fout bij vrouwen. Allereerst is het natuurlijk van belang dat je een nieuw en schoon scheermesje gebruikt. Daarnaast zijn niet alle mesjes geschikt. Het scheerapparaat moet meerdere mesjes achter elkaar hebben en tussen de mesjes moet een strookje rubber zitten. Dit zorgt voor een beschermend laagje tussen de mesjes en je huid. In dit geval zijn scheermessen voor mannen erg geschikt! Mannen scheren hun gezicht en daarom zijn deze mesjes niet zo ruw. Probeer wegwerpscheermesjes te voorkomen, deze zijn enkel geschikt voor andere lichaamsdelen zoals je benen en oksels.

Heb je al een tijdje het scheren laten zitten? Knip dan eerst de haartjes kort tot ongeveer één centimeter. Zo kun je beter zien wat de richting van je haargroei is. Dit is van belang, omdat je met dezelfde richting als je haartjes moet scheren. Dit is vaak naar beneden. Op deze manier voorkom je sneetjes en rode bultjes.

Als je klaar bent met de schaar en helemaal ready bent om te scheren kun je het beste nog eerst een scrub gebruiken. Door je huid te scrubben worden dode huidcellen verwijderd en de poriën geopend. Hierna kun je nog eventueel wat babyolie gebruiken, om zo de huid te verzachten. Wat ook erg goed kan werken voor het scheren is een warme douche of bad. Dit maakt de haartjes weker en ook je poriën komen hier goed open te staan. Het scheren gaat daardoor een stuk makkelijker en je houdt er een gladde huid aan over. Pas op met koud water, dit zorgt juist voor het tegenovergestelde. Draai die warme kraan maar open!

Als je begint met scheren is het ook van belang dat je je huid strak trekt. Op deze manier voorkom je ook sneller sneetjes. Ook een goede scheergel is natuurlijk belangrijk. Een ongeparfumeerde PH-neutrale gel wordt aangeraden, omdat de bikinilijn anders erg overgevoelig kan raken. Wanneer je scheert blijven er natuurlijk veel haartjes in het scheermes zitten. Spoel daarom regelmatig het mesje om met lauw water. Anders zullen de haartjes langs je huid gaan en hierdoor ontstaan vaak rode bultjes en irritaties. Ben je zo goed als klaar? Spoel dan alle haartjes en het overgebleven scheerschuim weg. Je kunt nu het proces nog een keer herhalen. Als je tevreden bent, kun je je huid nog insmeren met babycrème. Dit is ongeparfumeerd en zal irritaties tegengaan. Ook talkpoeder of zinkzalf is aan te raden!

Neem vooral rustig de tijd. Het scheren van je bikinilijn is een secuur klusje. Daarnaast zal het vast niet in één keer goed gaan. Met veel geduld en een rustige hand moet het uiteindelijk helemaal goed komen, succes!

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten