Laatste nieuws: Het vierde seizoen van Never Have I Ever

Beauty Body Celebs entertainment Fashion Lifestyle

Let's talk: acne

In Let’s Talk gaan we het over onderwerpen hebben die moeilijk bespreekbaar zijn doordat mensen er zich voor schamen, er een taboe om heen hangt of mensen zijn bang om het erover te hebben. Door dit rubriek willen wij die onderwerpen juist bespreekbaar maken. Deze keer hebben we het over acne.

Over acne

Acne is een huidaandoening waarbij je last hebt van onderhuidse ontstekingen, puistjes, bultjes of mee-eters. Dit kan voorkomen op plekken waar veel talgklieren zitten zoals je gezicht, schouders, rug of borst. Deze talgklieren kunnen namelijk verstopt raken waardoor er ontstekingen ontstaan. Dit komt vooral voor bij de leeftijd 12 tot en met 24 jaar oud.

Onzekerheid

Acne zorgt er voor dat veel jongens en meiden uit de puberteit zich onzeker gaan voelen. Ten eerste willen we natuurlijk meegeven dat dat nergens voor nodig is, puistjes hebben is iets wat bij iedereen voorkomt. Maak er dan ook nooit zomaar vervelende opmerkingen over bij andere mensen, het is vaak genetisch aangelegd waardoor die persoon er niks aan kan doen. Wel zijn er wellicht een paar oplossingen die tegen een slechte huid kunnen helpen.

Oplossingen

Ten eerste kun je thuis uitproberen wat qua voeding voor jouw huid wel en niet goed werkt. Misschien kun je bijvoorbeeld niet goed tegen zuivelprodcuten of heeft vlees een vervelend effect op je huid. Deze voedingsproducten zou je dus kunnen schrappen om te kijken of dit het verbetert. Daarnaast is het drinken van veel water op een dag ook een belangrijke tip.

Ten tweede is het reinigen van je huid ook onwijs belangrijk. Zorg ervoor dat je de juiste make-up remover gebruikt en dat je een consistente skin care routine aanhoudt. Pluis goed uit wat voor huidtypen je hebt en welke producten hier het beste voor werken. Voor tips op het gebied van skin care is Amerikaanse YouTuber Hyram een goede bron.

Blijft je huid na deze tips toch nog erg slecht? Ga dan naar je huisarts of een dermatoloog. Deze personen zijn hierin gespecialiseerd en gaan jou helpen om een proces in te gaan waarbij je huid gaat herstellen. Je staat er niet alleen voor en er zijn altijd oplossingen die voor jouw huid werken!

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten