Laatste nieuws: Romee Strijd is verloofd

Beauty Body Fan Fiction Fashion Lifestyle

Lunch recepten: glutenvrij

Een gluten intolerantie is waar sommige mensen last van hebben. Mensen met gluten intolerantie krijgen last van diarree, stinkende ontlasting en buikpijn. Wij hebben voor jou een paar lekker glutenvrije gerechten op een rij gezet!

Glutenvrije lasagne bolognese:

Wat heb je nodig?

Gerookte spekreepjes, rundergehakt, winterpeen, bleekselderij, ui, knoflook, tomatenpuree, tomatenblokjes, water, glutenvrije lasagnebladen, ricotta, parmigiano reggiano.

Je kan zelf hiervan de hoeveelheden bepalen!

Verwarm de oven voor op minimaal 175 °C. 

Verhit de hapjespan zonder boter of olie. En bak de spekreepjes binnen vier minuten op normaal vuur. Voeg het gehakt toe en bak het nog vier minuten. 

Snijd de winterpeen en de bleekselderij in blokjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Voeg water toe bij het gehakt en bak het minimaal voor vijf minuten. Daarna kan je de tomatenpuree en de tomatenblokjes toevoegen. Ook het water. Laat de pan nog voor vijf minuten zachtjes koken. Als je meer smaak wilt toevoegen kan je zout en peper erbij doen.

Als de oven is voor verwarmt kan je een grote eet lepel saus in de ovenschaal doen. Leeg daarna een lasagneblad erop. Bedek het lasagneblad met saus en leg er daarna weer een blad op. 

Verdeel de ricotta over de ovenschaal. Voeg daarna de geraspte parmazaanse kaas toe. 

Bak de schaal voor minimaal 45 minuten in de oven. Dek het af met aluminiumfolie zodat de lasagne mooi bruin wordt  

Pizza broodje:

Wat heb je nodig?

Glutenvrij broodje, kaas, tomaten, pesto, en overige ingrediënten zie je zelf lekker vindt. 

Koop een glutenvrij broodje en snijd deze open. Doe op een helft wat geraspte kaas of mozerella. Je kunt natuurlijk ook voor allebei doen! Daarna leg je er wat plakjes tomaat op en verspreid je de pesto over het broodje. Doe de andere helft erop en doe daarna het broodje in het tostiapparaat.

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten