Laatste nieuws: Aimee Lou Wood over haar leven na ‘Sex Education’!

Beauty Body Celebs Fashion Lifestyle

Redenen waarom je make-up doekjes NIET moet gebruiken

Wie into skincare is, zal weten dat regel nummer 1 van skincare is: dat make-up doekjes niet zo goed zijn! Niet alleen voor je huid, maar ook voor het milieu. De doekjes lijken een oplossing voor al je problemen; je hebt geen water nodig, geen zeep, ze zijn goedkoop en kosten weinig moeite. We zijn allemaal schuldig van het gebruiken van de doekjes (ja, wij ook). Daarom hier; een aantal redenen waarom make-up doekjes een no-go zijn:

Slecht voor het milieu

Je creëert met de doekjes elke dag weer een beetje afval; stel je gebruikt 3 doekjes op een dag, dat stapelt zich op. Veel doekjes bevatten dan ook katoen en plastic en het kost veel water om deze doekjes te maken. Er zijn veel alternatieven om niet deze dagelijkse verspilling creëren!

Ze laten veel vuil achter op je huid

De doekjes laten veel vuil en ingrediënten achter op je huid, omdat je ze er niet afspoelt met water. Daarnaast duw je veel make-up in je huid, in plaats van dat het er af gaat. Veel bacteriën, make-up en product blijven dus tijdens het slapen op je huid zitten, iew.

Je moet je huid goed reinigen voor het slapen

Het is erg belangrijk om je huid goed te reinigen voor het slapen, het liefste met een cleanser en water. Make-up doekjes zullen je poriën niet zo schoon maken als een cleanser zou doen. Je wilt toch dat je huidje lekker schoon is?

Alternatieven voor make-up verwijderen, zonder make-up doekje? Tuurlijk hebben wij die!

  • Cleansing balm
  • Cleansing olie
  • Micellair water

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten