Laatste nieuws: Kalvijn stal van Habbo Hotel-spelers

Beauty Body celeb Celebs entertainment Fashion Lifestyle news teenmag

Seksuele problemen bij jongeren

Vanaf 13 jaar kunnen jongeren seksueel actief zijn. In de verschillende fases van je leven kan je te maken krijgen met verschillende seksuele problemen. Maar wat kunnen deze problemen zijn en wat is eraan te doen?

“Er zijn veel verschillende klachten waarbij je bij mij terecht kan”, vertelt seksuoloog Dr. H. ‘’Denk aan weinig of geen zin hebben in seks, pijn bij het vrijen, vaginisme, seksverslaving, erectieproblemen, moeite met opgewonden raken, problemen met seksuele oriëntatie, orgasmeproblemen noem het maar op’’.

Jongeren vanaf dertien tot ongeveer zestien jaar zijn meestal nog niet echt seksueel actief. Dr.H vertelt wel dat er ook op deze leeftijd problemen kunnen ontstaan bij seksuele gemeenschap. De kans op het beschadigen van de vagina of de pijn bij het vrijen is groter. Dit vooral wanneer je nog nooit ongesteld bent geweest of vlak na je eerste ongesteldheid, seks hebt.

Vanaf 15 jaar worden de jongeren al wat meer seksueel actief. Hierbij kunnen dus ook meerdere problemen ontstaan. Zoals het risico op soa’s en zwanger raken. De Seksuoloog vertelt dat vooral voorkomt dat meiden van vijftien tot ongeveer twintigjaar meer last hebben van geen zin in seks, dan de jongens op deze leeftijd. Ook hebben de meiden op deze leeftijd sneller problemen met klaarkomen of met pijn hebben tijdens seks. “Jongens vanaf vijftien tot ongeveer achttien jaar hebben het op dit gebied weer totaal anders, die hebben weer het probleem dat ze te snel klaarkomen.” Het kan ook zijn dat je een laag libido kan hebben. Bij vrouwen komt dit ook regelmatig voor, wanneer ze aan anticonceptie zitten. Dan kan je ervoor kiezen op te stoppen met dit middel of kijken welke andere vorm van anticonceptie beter voor je kan werken. Ook hypnose kan hierbij helpen. Hier heb je speciale hypnose praktijken voor.

Dr. H vertelt dat zijn klanten vooral negentien jaar en ouder zijn. Op deze leeftijd zijn de meeste jongeren het vaakst seksueel actief, dit kunnen dus meerdere problemen met zich meebrengen. “Op deze leeftijd komen zwangerschappen, soa’s en verdere problemen veel vaker voor omdat deze doelgroep veel actiever is op seksueel gebied. Bij de mannen komen seksuele problemen vaker kijken bij erectieproblemen en bij de vrouwen ligt het probleem vooral bij klaarkomen en vochtig worden’’.

Bij erectieproblemen kan er ook niet een specifieke oorzaak zijn verteld Dr. H. Het kan zijn dat de man niet genoeg prikkels heeft. Een simpele oplossing kan dan al porno kijken zijn of nieuwe dingen en fantasieën proberen. Als dit niet het geval is zijn er ook punten waar op je kunt letten om dit te voorkomen. Zoals lichamelijk fit zijn minstens elke dag, het minderen van alcohol, stoppen met roken en vooral ook gezond eten.

Om deze problemen aan te pakken moet er gekeken worden waar de oorzaak kan liggen. Bij bijvoorbeeld niet vochtig raken of problemen met orgasme kan het vaak ook psychisch liggen. Dit kan voorkomen door problemen in de relatie, stress en angst. Hierbij is het vooral een zaak van ontspanning zoeken en tot rust komen, dit kan ook erg helpen bij het pijn hebben tijdens seks. Als dit niet werkt zijn hier ook middelen voor, denk bijvoorbeeld aan glijmiddel.

Het kan ook komen door te weinig fantasieën hebben, denken dat er een bepaald beeld is van hoe seks hoort of denken dat je een bepaalt doel moet behalen. Hij vertelt hierbij dat mensen bijvoorbeeld een bepaalt beeld hebben van hoe seks hoort. Als dit niet bij je persoonlijke verlangen past, heb je al gauw geen zin in seks. Net zoals een andere seks stijl hebben dan je partner, dat verkleint de kans op zin hebben en genot.

De seksuoloog geeft drie tips voor de vrouwen die moeite hebben met klaarkomen:

Het helpt vooral door te experimenteren met elkaar en met jezelf.

  1. Vingerwerk

Als je ter werk gaat met je vingers kan dit meer doen dan een penis. Vingers zijn veel bewegelijker waardoor je meer en beter plekken kan bereiken. Dit kan ook in combinatie tijdens de seks. Om bijvoorbeeld door middel van het masseren van de clitoris, dit geeft ook een grotere kans op het stimuleren van klaarkomen en nat worden bij de vrouw.

  • Communiceren met je sekspartner

Bij de seks is het belangrijk dat je elkaar aanvoelt en op elkaar af kan stemmen. Zo voelt het goed voor beide partijen en is er een grotere kans dat beide klaarkomen en genot ervaren. Ook kan je tijdens seks iemand hierin leiden.

  • Seksspeeltjes

Seksspeeltjes die gemaakt zijn voor de clitoris, denk aan een vibrator. Dit kan je helpen tot een orgasme en versterkt ook de clitorisstimulatie. Dit kan alleen maar ook tijdens de seks.

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten