Laatste nieuws: Nieuw seizoen 'Bridgerton' komt deze week!

Beauty Body celeb Celebs entertainment Fashion Lifestyle news teenmag

Wat te doen in een tussenjaar?

De tweede helft van het schooljaar gaat bijna van start en veel zijn toch al bezig om te beslissen wat ze volgend jaar gaan doen. Ga je verder studeren? Ga je een tussenjaar nemen? Of weet je het allemaal niet zo goed? Wij hebben hier een aantal tips op een rijtje wat je kan doen in een tussenjaar. 

Werken

In een tussenjaar heb je voldoende tijd om te werken. Misschien heb je een baantje bij de supermarkt of misschien heb je wel een ander leuk baantje. Op deze manier kan je geld verdienen en werkervaring op doen. Al dat geld kan je sparen of gebruiken voor de volgende tip. 

Reizen

Reizen is een hele goede optie om de wereld te verkennen. Je kan alleen gaan of met iemand. Tijdens het reizen kan je nieuwe mensen leren kennen, maar kan je ook leren over de cultuur, de taal en het land zelf. In Europa alleen al kan je ontzettend veel mooie reizen afleggen mocht je niet ver van huis willen. 

Au pair 

Het reizen kan soms best wel duur zijn. Zeker als je het volledige jaar wil gaan reizen. Au pair worden kan een goede optie zijn. Je past overdag op de kinderen van het gastgezin waar je in zit en ’s avonds en in de weekenden ben je vrij. (Dit kan ook wisselen, want het hangt af van het werk van de ouders waar je woont.) Er zijn verschillende organisaties waarmee je naar het buitenland kan vertrekken. Op deze manier kan je in het land waar je zit reizen, je leert de taal en de cultuur en je verdient ook nog eens geld!

Taalreizen

Er zijn ook verschillende organisaties die taalreizen organiseren. Als je bijvoorbeeld Spaans wil leren kun je naar Spanje gaan en daar een taalcursus volgen. Vaak komen er ook andere vakken bij waar je interesse in hebt. Ook hier kan je super veel nieuwe mensen leren kennen.

Cursus

Heb je altijd al een fotograaf willen worden? Of heb jij een passie voor muziek? Neem in je tussenjaar de tijd om je skills verder te ontwikkelen door een cursus te volgen. Je kan er ontzettend veel van opsteken en misschien kan je dit ook wel toepassen in je volgende opleiding. 

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten