Laatste nieuws: Camila Cabello dropt nummer en videoclip

Beauty Body celeb Celebs entertainment Fashion Lifestyle news teenmag

Tips & tricks voor de leukste Kerstkaart

De kerstdagen zijn om de hoek en wat is leuker dan nu een Kerstkaart geven? We kunnen elkaar waarschijnlijk niet allemaal persoonlijk een vrolijk Kerstfeest wensen. Dus dit is de perfecte oplossing. Hier wat tips om deze kaart zelf te maken of je eigen kaart te tekenen.

Wat heb je nodig?

  • Witte blanco kaarten
  • Kleur stiften ( Rood, groen, geel)
  • Potlood (HB of dunner)
  • Een gum
  • Fine liner of dunne marker
  • Liniaal (Hoeft niet perse)

Stap 1: Teken in het midden van het papier een klein boogje. (Dit wordt de top van de boom.)

Stap 2: Teken een rechte lijn naar beneden dit kan met of zonder liniaal.

Stap 3: Teken daarna aan beide kanten van de lijn ongeveer op de zelfde hoogte streepjes die steeds verder uit elkaar lopen.

Stap 4: Nu komt een wat lastiger stukje. Verbind het boogje met de streepjes en gebruik aan de onderkant een golvende lijn. Zodat je het effect krijgt als hierboven.

Stap 5: Een lint tekenen kan lastig zijn omdat het al heel snel plat gaat lijken. Een tip: rond de uit eindes af. Maak een draai naar binnen daardoor lijkt het alsof het achter de boom verdwijnt.

Stap 6: Doe dit met alle stukjes boom en teken er een lint overheen.

Stap 7: Belangrijk onderdeel van een tekening diepte geven door schaduw en deuken. Hier gaan we een soort golfjes tekenen zodat het lijkt alsof er deukjes in de boom zitten.

Stap 8: Teken vervolgens kerstballen. Je kunt ze groot doen. Hier zijn ze klein getekend. Het is maar net wat je zelf mooi vindt.

Stap 9: Teken een golvende dunne lijn van recht naar links beneden – bij ieder stukje boom een lijn. Teken vervolgens kleine bolletjes op de lijn. Dit is de lampjes slinger.

Stap 10: De takjes aan de rechterkant van de boom zijn moeilijk specifiek uit te leggen. Het beste wat je kan doen is een voorbeeld op Pinterest zoeken en daar vanaf tekenen of een tak tekenen met uiteindes en daar simpelweg rondjes tekenen aan het eind van de uiteindes.

Stap 11: Teken vanuit een punt een golvende lijn naar binnen en een golfende lijn naar buiten. Zoals hier links boven.

Stap 12: Teken bij de uiteindes van deze lijnen weer een drie hoekig punt. Maak dan een naar binnen golvende korte lijn en teken daar weer een driehoekige punt aan. Ook met dit is het handig om een voorbeeld aan te houden.

Stap 13: Teken in het midden van de bladeren rondjes met een punt aan een van de zeekanten van het rondje. Dit moeten bessen voorstellen.

Stap 14: Alle stappen gehad? Pak een fine liner of dunne marker erbij en overlijn alle potlood lijnen! Vergeet ook niet verkeerde lijnen met een gum uit te vegen.

Hierna kan je zoals ik alleen de lijnen inkleuren door simpelweg met een geleurde stift over de zwarte lijnen heen te gaan. Of je kunt de boom natuurlijk helemaal in kleuren.

Deze boom kan je ook hetzelfde tekenen, maar er dan een sneeuw berg van maken. Je volgt dan de zelfde stappen maar slaat het tekenen van de kerstballen en lichtjes over.

Voor een leuk lettertype, again gebruik Pinterest en probeer zo te oefenen om dit na te kunnen tekenen. Iedere tekenaar is begonnen met natekenen, zo krijg je de techniek het snelst onder de knie.

Tip: Gebruik glitter en washi tape om de kaart op te leuken! Door op de foto’s te klikken, kun je ze gelijk bestellen!

Washitape
Glitter stiften

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten