Laatste nieuws: Releases van vandaag!

Beauty Body Fan Fiction Fashion Lifestyle

Wat doe je na de seks (educatief)

Wat moet je doen na de seks? In dit artikel vertellen we je wat meer over wat je kunt doen om soa’s te voorkomen die je via seks kunt krijgen. Al is het je eerste keer of je hebt al meerdere keren seks gehad dan zijn dit zijn een paar dingen die altijd van pas komen. En zeker handig zijn om te weten. Dus lees maar snel verder!

Veilig seks

Veilig seks hebben is belangrijk, spreek af met jouw bedpartner wat jij wilt en waar je je veilig bij voelt. Als je aan anticonceptiemiddelen zit en niet de condoom wilt gebruiken kan dat. Wees je er wel van bewust dat anticonceptiemiddelen -buiten de condoom- je niet beschermen tegen soa’s. Gebruik dus een condoom als je geen vaste bedpartner hebt of het zelf fijn vindt uit bescherming.

Na de seks do’s 

Condoom wegooien

Gebruik je een condoom, gooi die dan meteen weg na gebruik. Gebruik een condoom ook niet vaker dan een keer. Wil je meerdere malen seks hebben achter elkaar is het verstandig om tussendoor een nieuwe condoom te gebruiken. 

Plassen na de seks

Voor de vrouw is het belangrijk om te plassen na de seks. Maar waarom dan eigenlijk? Dat is om je urinebuis schoon te maken. Tijdens de seks kunnen verschillende bacteriën in je urineweg terechtkomen. Als je deze er niet ‘uit plast’ kun je last krijgen van een blaasontsteking. Dus, geen zin in zo’n pijnlijk souvenir? Loop na afloop dan vooral even naar de wc.

Na de seks don’ts

Een bad nemen

Je zult misschien na een sekspartij graag in bad willen. Maar de vulva (opening) van de vagina zwelt op door seksuele stimulatie waardoor je een grotere kans op een bacteriële infecties hebt. Helemaal als je jezelf in een warm bad met je partner begeeft, wordt je blootgesteld aan de bacteriën op zijn huid. 

Afvegen met vochtige doekjes

Als je gevoelig bent voor chemische stoffen zoals alcohol, bepaalde oliën en geuren kan het wipen met vochtige doekjes zorgen voor irritaties na het vrijen. De verschijnselen zijn onder andere roodheid, zwellingen en jeuk. Gebruik eerder een vochtig washandje.

Jezelf wassen

Sommige vrouwen voelen de drang om meteen zichzelf down there te wassen na het vrijen. Maar dit is echt niet nodig! Je hebt hierdoor zelfs eerder kans op een allergische reactie omdat je huid anders reageert door het vrijen, maar ook kan het gebruiken van zeep zorgen voor irritatie en droogte.

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten