Laatste nieuws: Keke Palmer is zwanger!

Beauty Body Celebs Fashion Lifestyle

Wat moet je niet doen tijdens je menstruatie

We zouden allemaal onze ongesteldheid wel willen overslaan, maar helaas komt het toch elke maand weer terug. Het is voor vele de vervelendste week van de maand. Wat moet je niet doen om deze week nog erger te maken? Je checkt het in dit artikel! 

Heel cliché, maar ook heel waar: de chocoladereep erbij pakken als je ongesteld bent. Heel logisch, maar wist je dat die chocoladereep je eigenlijk alleen maar slechter laat voelen? Tijdens je menstruatie is je bloedsuikerspiegel ontregeld. Door de verkeerde suikers te eten, zoals de suikers in koekjes, snoepjes, ijs en chocola, voel je je juist slechter. Het zorgt ook voor stemmingswisselingen. 

Het is ook belangrijk om tijdens je menstruatie te letten op wat je drinkt. Drankjes kunnen namelijk ook invloed hebben op hoe je je voelt. Drankjes met cafeïne, zoals koffie, thee en cola verhogen de hoeveelheid oestrogeen (vrouwelijk hormoon). Een teveel aan oestrogeen kan leiden tot gevoelige borsten. Ook drankjes met prik kun je beter niet drinken als je ongesteld bent. Dit zorgt namelijk voor een opgeblazen gevoel. 

Je zou het liefst de hele dag in bed willen liggen met snacks en een film, maar het is beter om dit niet te doen. Je zou het misschien niet zeggen, maar beweging helpt je juist als je ongesteld bent. We know. Het laatste ding wat je wil doen is joggen of sporten. Maar wanneer je sport, zorg je ervoor dat er een hormoon (endorfine) vrijkomt, waardoor je je goed gaat voelen. Dit hormoon helpt zelfs tegen krampen! 

Be comfy! Je voelt je al oncomfortabel, dus waarom zou je het alleen maar erger maken. Plan niet te veel in en neem lekker de tijd voor jezelf. Neem een kopje thee, doe je jogginsbroek aan en kijk bijvoorbeeld een film. Een self care dagje kan nooit kwaad! 😉

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten