Laatste nieuws: Jennifer Lopez bijna overleden tijdens opnames!

Beauty Body Celebs Fashion Lifestyle

Dit betekenen de verschillende kleuren menstruatiebloed

Is het je weleens opgevallen dat je bloed tijdens dat je ongesteld bent niet altijd dezelfde kleur is? Veranderingen in de kleur van je menstruatiebloed zijn heel normaal en niets om je zorgen over te maken. De kleur kan je van alles vertellen, van hoe oud het bloed is tot hoe ver je menstruatie al op gang is. Wij leggen je het hieronder uit!

Roze menstruatiebloed 

Het kan zomaar voorkomen dat het bloed een rozige kleur heeft. Dit komt doordat je bloed dan gemengd is met vaginale afscheiding. Rood van het bloed en wit van de afscheiding maakt natuurlijk roze. Dit komt met name voor bij meiden die anticonceptie gebruiken, zoals een spiraaltje of het staafje. Je hoeft je dus totaal geen zorgen te maken!

Rood menstruatiebloed 

Wanneer je menstruatiebloed een felrode kleur heeft, betekent dit dat je bloedstroom het hefstigste is. Dit heb je ook vaak de eerste dagen van je menstruatie. Veel bloeden in de eerste dagen is normaal, maar wanneer je hevig bloedt en het steeds door je maandverband of tampons lekt, dan is het misschien een goed idee om het te laten checken. 

Donkerrood menstruatiebloed

Na de eerste dagen van je menstruatie zal je bloed veranderen naar een donkerrode kleur. Dit komt doordat het bloed langere in je baarmoeder heeft gezeten. Gelukkig weet je dan ook dat je menstruatie bijna klaar is! 

Bruin menstruatiebloed 

Aan het begin en aan het einde van je ongesteldheid heb je vaak een klein beetje bruin menstruatiebloed. Dit is oud menstruatiebloed. Oud bloed wordt donkerder naarmate het langer buiten de bloedvaten is en in contact komt met lucht. Als je bruin gekleurd bloed verliest aan het einde van je menstruatie betekent het dat je menstruatie er zo goed als op zit. Als je het aan het begin van je ongesteldheid verliest dan is dit niet erg. Dit komt meestal doordat je baarmoeder het oude bloed van vorige menstruatie doorlaat. 

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten