Laatste nieuws: Chantal Janzen stuurt naaktbeelden naar Amerikaanse regisseur

Beauty Body celeb Celebs entertainment Fashion Lifestyle news teenmag

Wat zijn acne littekens?

Acne is een van de meest voorkomende huidproblemen en komt in verschillende mate voor, van mild tot ernstig. Acne komt het meest voor bij tieners en jong volwassenen. Acne zelf is al vervelend genoeg, maar laat staan dat er als gevolg ook nog acne littekens achterblijven. 

Hoe ontstaat acne?

Onzuiverheden in de huid ontstaan wanneer een porie verstopt raakt door een opstapeling van dode huidcellen. Normaal gesproken raakt de huid de dode huidcellen vanzelf kwijt. Maar wanneer de huid meer talg begint te produceren, kunnen deze huidcellen in de poriën vast blijven zitten waardoor ze verstopt raken en er onzuiverheden zoals acne ontstaan.

Binnen de poriën vermenigvuldigen bacteriën zich snel, de porie raakt ontstoken en er ontstaat een puistje. Deze bacteriën zijn soms de oorzaak van acne. Toch komen ze ook voor bij mensen zonder actieve acne.

Acne littekens

Acne littekens ontstaan niet alleen bij mensen met zeer ernstige acne, maar ook bij mensen met milde tot matige acne. Als je eerder van start gaat met de juiste behandeling van actieve acne, heb je minder kans op acne littekens. Acne littekens opstaan wanneer de acne huid flink ontstoken is geraakt en de huid heeft beschadigd. Of je een litteken overhoudt is afhankelijk van de ernst van de ontsteking en hoe jouw huid hersteld. 

Behandelen acne littekens

Er zijn verschillende mogelijkheden om acne littekens te behandelen. Je kunt de littekens pas verminderen op het moment dat jouw huid vrij is van acne. 

Kijk eens op de website van huidtherapeut Annelijn van Ierland voor meer informatie over de behandeling van acne en littekens. 

Zelf kun je nog een aantal dingen doen om acne littekens te behandelen. 

  • Je kunt gebruik maken van een dagcrème met SPF. Als je huid wordt blootgesteld aan de zon, zal dit het herstelproces vertragen. Daarnaast zorg de zon ook aanmaak van pigment, waardoor de littekens beter zichtbaar kunnen worden.
  • Kies voor een creme of serum met vitamine C/. Vitamine C is een antioxidant en helpt de huid herstellen. Het is onder andere effectief tegen pigmentvlekken en een grove, doffe huid en Vitamine C helpt restlittekentjes verminderen.

Annelijn van Ierland is huidtherapeut en dé specialist op het gebied van huid- en laserbehandelingen. Door vijftien jaar ervaring en haar wetenschappelijke kennis weer zij de best mogelijke oplossing.

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten