Laatste nieuws: Gaat Emma Watson ooit nog acteren?

Beauty Body celeb Celebs entertainment Fashion Lifestyle news teenmag

Wel of niet aan de pil?

De pil, dit klinkt allemaal erg spannend en eng, maar niets is minder waar. In dit artikel leggen wij je precies uit wat de pil is en waarom je ‘m wel of niet zou kunnen nemen.

Wat is de pil?

De pil is een anticonceptiemiddel dat ervoor zorgt dat er hormonen in je lichaam komen. Een anticonceptiemiddel zorgt ervoor dat je niet zwanger wordt. Er bestaan verschillende soorten anticonceptiepillen, je kunt het beste met je dokter overleggen welke soort pil het beste bij jou past.

Hoe gebruik je de pil?

Je slikt de pil iedere dag op hetzelfde tijdstip. De pilletjes zitten in een doordrukstrip en deze bestaat uit 21 pilletjes. Wanneer je aan het einde bent gekomen van de strip en je dus 21 pilletjes hebt ingenomen, slik je 7 dagen lang geen pil. Dit wordt de stopweek genoemd. In deze week krijg je bloedverlies, wat lijkt op ongesteld worden. Het wordt alleen niet ongesteldheid genoemd, omdat er geen eicel wordt opgeruimd.

Voordelen

Er zijn een aantal voordelen voor het slikken van de pil. De pil is heel betrouwbaar en zorgt er voor 99% voor dat je niet zwanger kunt raken. Ook kun je zelf inplannen wanneer je bloedverlies hebt en heb je minder vaak minder pijn. Je kunt de pil ook wel eens doorslikken om geen bloedverlies te krijgen en dit is erg handig voor bijvoorbeeld op vakantie!

Nadelen

Je bent niet beschermd tegen soa’s, wat inhoudt dat je alsnog geslachtsziektes kunt krijgen als je geen condoom gebruikt. Ook kun je de pil vergeten in te nemen of heb je diaree of moeten overgeven, waardoor de pil niet meer betrouwbaar is. Ook kan de pil bijwerkingen hebben zoals hoofdpijn en gespannen borsten.

Als je uiteindelijk graag de pil zou willen slikken, praat er eerst met je ouders over. Wanneer zij het ermee eens zijn kan je een afspraak maken bij de dokter. Zij kan je hiermee verder helpen. Het is en blijft natuurlijk jouw eigen keus!

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten