Zelf bakken of koken is altijd fun. Al helemaal als je trots bent op het eindresultaat. Deze lekkere én gezonde snack is mega easy zelf te maken. Goodluck!
Dit heb je nodig:
Voor de cake:
1 gekookte biet
1,5 theelepel bakpoeder
100 gram havermeel
100 gram amandelmeel
2 rijpe bananen
3 eieren
3 eetlepels honing
3 dadels
Rauwe cacaopoeder naar smaak
En ook:
4 eetlepels kwark
0,5 theelepel vanille-extract
Een paar aardbeien
Zo maak je het:
1. Verwarm je oven voor op 180 graden en leg het bakpapier in de vorm.
2. Mix de amandelmeel met de havermeel.
3. Maak een puree van de bananen, eieren, dadels en rauwe biet. Stop deze vervolgens in een grote kom en mix de overige ingrediënten samen tot een massa.
4. Voeg minimaal een theelepel cacaopoeder toe. Rauwe cacaopoeder is namelijk een superfood vol oxidanten! Wil je meer chocola proeven? Voeg dan meer cacao toe.
5. Schep het beslag in de bakvorm.
6. Bak de cake zo’n 50 minuten. Controleer de cake regelmatig.
7. Laat de cake na het bakken afkoelen. Zodra het is afgekoeld kan je hem uit de vorm halen, en eventueel horizontaal door midden snijden.
8. Meng het vanille-extract met de kwark.
9. Schep de kwark op de eerste laag cake, garneer met aardbeien, nog een dun laagje kwark en eindig met de tweede plak cake. Breng ook op deze een laag kwark en aardbeien aan.
Eetsmakelijk!