Laatste nieuws: Romee Strijd is verloofd

Beauty Body Fan Fiction Fashion Lifestyle

Zo organiseer je een skincare avond voor jezelf

Niets is lekkerder dan een skincare avondje voor jezelf. Met deze tips kan je het beste uit je avond halen!

Relaxed

Wanneer je aan je skincare avondje wilt beginnen, wil je zo relaxed mogelijk zijn. Dit betekent: trek je comfy kleding aan en plof lekker op de bank! Daarnaast is het lekker om (ongezonde) snacks bij je hebben. Ook is het fijn om je telefoon weg te leggen en daar niet afgeleid door te worden. Via je telefoon krijg je veel meldingen en prikkels, je kunt hier gestrest door worden.

Huidtype

Iedereen heeft een ander huidtype. Voor elk huidtype heb je verschillende producten die voor jouw huid het fijnst zijn. Wanneer je een droge huid hebt zijn hydraterende crèmes, olies en serums erg fijn. Voor een gevoelige huid is het vooral belangrijk om milde producten te gebruiken. Harde scrubs zijn echt een no go! Voor een vette huid wil je juist dikke crèmes en vettige make-up removers vermijden. Een dunnere crème is dan fijn. Jeugdpuistjes vindt niemand fijn, maar helaas kan je hier vaak weinig aan doen. Voor puistjes kan je als laatste stap van je routine een speciale crème gebruiken die de puistjes uitdroogt. Deze crème plaats je alleen op je puistjes, zodat ze de volgende ochtend verdwenen zijn!

Volgorde skin care

De volgorde van je skincare routine bepaalt veel. Wanneer je alle stappen wilt toepassen kan dat best veel zijn! Breng je eerst je facewash aan, of eerst je remover?

Hier de juiste volgorde:

1. Make-up remover

2. Facewash

3. Eventueel een exfoliant

4. Dag/nacht crème

5. Zonnecrème

Je kunt in de avond natuurlijk de zonnecrème weglaten.

Gezicht masker

Voor een selfcare avond zijn maskertjes onmisbaar. Een masker breng je één keer per week aan. Het zorgt ervoor dat het overige vuil en make-up resten van je huid verwijderd worden. Daarnaast verwijdert het ook de dode huidcellen, waardoor je weer een stralende en zachte huid krijgt.

Haarmasker

Naast je huid kan je ook je haar verzorgen. Breng bijvoorbeeld een haarmasker aan met arganolie. Naast de heerlijke geur, krijg je er ook hele zachte haren van!

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten