Laatste nieuws: Rico Verhoeven gaat trouwen

Beauty Body Celebs Fashion Lifestyle

Alles over: Korean skincare

Misschien heb je er wellicht eens wat over gehoord, misschien ook nog helemaal niet. Hoe dan ook: Korean skincare neemt de beautywereld over. De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van huidverzorging komen vandaag de dag namelijk uit Zuid-Korea. En dat zorgt natuurlijk voor veel nieuwsgierigheid. Wat is ‘K-Beauty’ en hoe kun je het zelf toepassen? Lees dan snel verder!  

Wat is K-Beauty?  

K-Beauty is een groot begrip geworden in beautyland en staat voor alle beautyproducten uit Korea. Het is een manier van je huid verzorgen die hét geheim zou zijn voor een stralende en prachtige huid met een super glow.  

Volgens de Koreaanse beautyleer zijn er een behoorlijk aantal stappen nodig in je skincare-routine. En ja, dat zijn er meer dan die twee stappen waarbij je slechts een make-up remover en een dagcrème gebruikt. Een Koreaans beautyregime bestaat uit minstens tien stappen. Daar hoort onder meer het dubbel reinigen van je gezicht bij, net als exfoliëren en het aanbrengen van verschillende serums, toners en crèmes. 

Hoe ga je te werk? 

Zoals we al eerder benoemde, zijn er minstens tien stappen nodig om aan de vele ‘K-Beauty’ eisen te voldoen. Volgens beauty experts krijg je door het smeren van laag over laag een prachtigenhuid die niet alleen super schoon en gezond is, maar ook mega ‘glowy’. Begin bij het dunste product en eindig met het dikste. Ook is het belangrijk je gezicht vochtig te houden (zo trekken de producten goed in je huid) en je mag absoluut geen handdoek gebruiken. 

Maar wat zijn precies die 10 stappen, vraag je je misschien af. Dat zullen we je uitleggen. Dit is hoe een algemeen stappenplan er ongeveer uitziet: 

  1. Oogmake-up verwijderen 
  2. Dubbele reiniging 
  3. Exfoliëren 
  4. Toner 
  5. Essence 
  6. Oogcrème 
  7. Serum 
  8. Olie/masker 
  9. Moisturizer 
  10. SPF 

Nadat je jouw oogmake-up hebt verwijderd, begin je met een dubbele reiniging. Daarvoor gebruik je een product op oliebasis en eentje op waterbasis. Na de reiniging ga je over op de volgende stappen: exfoliëren (bijvoorbeeld met met speciale skin peeling pads), het aanbrengen van een toner (om de laatste restjes vuil te verwijderen), een essence (een milde variant van een serum om je huid te preppen voor wat komen gaat), oogcrème (ter bescherming van de huid rondom je ogen), een serum/booster/ampoule, een moisturizer en tot slot niet te vergeten een SPF!  

Waar kun je K-Beauty producten kopen? 

K-Beauty bestaat al een tijdje, maar door de laatste ontwikkelingen is het uitgegroeid tot een echte beautyhype. Dat heeft als gevolg dat de Koreaanse beautyproducten allang niet meer alleen in Korea te koop zijn. Op websites als KoreosityHaru Haru en Little Wonderland kun je heel makkelijk producten bestellen en zo je Korean beautykast aanvullen.  

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten