Laatste nieuws: Releases van vandaag!

Beauty Body Fan Fiction Fashion Lifestyle

Zo verbrand je niet in de zomer

Warme zonnige dagen, we love it! Maar er is niets verschrikkelijker dan verbrand zijn. Je warme rode huid en als iemand je dan per ongeluk aanraakt, auw! Gelukkig zijn er genoeg trucjes om een tomatenhoofd te voorkomen. Vandaag nemen we de beste met je door. Zo ben jij straks helemaal voorbereid voor de zomer en krijg je ook nog eens sneller een lekker kleurtje!

Uiteraard is een goede zonnebrandcrème of spray een must! De drogisterijen puilen tegenwoordig uit met allerlei crèmes van verschillende factoren. Maar welke past het beste bij jouw huid? Allereerst is het goed om te kijken naar de bescherming. Sommige crèmes bieden alleen bescherming tegen UVA-straling. UVB-straling wordt daarbij vergeten, maar is overigens net zo belangrijk! Kies daarom altijd voor een merk dat je beschermt tegen beide stralingen. Maar hoe zit het dan met al die factoren? Veel mensen denken dat bij een hoge factor je minder snel bruin wordt. Dit is echter een fabel! Een hoge factor wordt altijd aangeraden. Zo weet je dat je goed beschermt bent en hoef je niet om de tien minuten te smeren.

Naast het insmeren zijn er genoeg andere hulpmiddelen. Kleding kan ook veel betekenen. Maar let op! In kleding dat luchtig en licht van kleur is, kun je nog steeds makkelijk verbranden. Je kunt beter een T-shirtje dragen met UV-filters. Of zet een leuke pet of hoed op. Zo weet je zeker dat je goed beschermt bent tegen de felle zon.

Tussen 12:00 en 15:00 is de zon op zijn felst. Het beste is dan om toch even dat schaduw plekje op te zoeken. Niet getreurd, ook hier word je nog steeds bruin. Het duurt alleen net even wat langer. Zorg je ook dat je je hier goed insmeert? Je zou zeggen dat de schaduw je beschermt tegen de zon, maar niets is minder waar. Net zoals dat je nog steeds bruin wordt, kun je ook nog steeds verbranden. Dus smeren maar!

Door voldoende water te drinken, vul je de vochtbalans in je lichaam weer aan. Dit is niet alleen goed voor je huid die uitdroogt van de zon. Het zorgt er ook voor dat je niet zo snel een zonnesteek oploopt. Door veel fruit te eten krijg je hetzelfde effect.

Ben je veel buiten geweest in de zon? Vergeet dan niet om je huid nog in te smeren met after sun! Een goede after sun lotion hydrateert, kalmeert en koelt je huid. Je kunt dit ook erg goed gebruiken als je toch bent verbrand. Door de huid vettig en soepel te houden, voorkom je veel ellende wanneer je gaat vervellen.

Alle tips gelezen? Jij bent helemaal ready voor de zomer!

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten