Laatste nieuws: Billie Eilish staat volgend jaar drie keer in Ziggo Dome

Beauty Body celeb Celebs entertainment Fashion Lifestyle news teenmag

3x de lekkerste zelfgemaakte zomerijsjes

De zon schijnt weer lekker! Of niet… je weet het helaas nooit zeker in Nederland. Één ding wat wel zeker is, is dat ijs altijd goed is! Wil jij genieten van de lekkerste ijsjes deze zomer? Dat komt goed uit want in dit artikel laten wij drie recepten zien van onze favoriete zomerijsjes.

Yoghurtijsjes met mango

Fronzen yoghurt klinkt altijd goed in de oren. Het proeft heerlijk fris en romig tegelijkertijd. De mango smaak maakt dit ijsje helemaal af en voegt de zomerse smaak toe. Veel heb je niet nodig voor dit heerlijke ijsje, namelijk maar drie ingrediënten.

  • 400 gram mango
  • 300 gram magere yoghurt
  • 100 gram suiker

En zo maak je het

  • Meng de yoghurt met 50 ml water en 50 gram suiker net zo lang tot de suiker is opgelost.
  • Pureer vervolgens de mango en meng hier ook 50 gram suiker tot de suiker is opgelost.
  • Neem je ijsvorm en doe hier eerst een laagje yoghurt en het ijsstokje in. Zet de ijsvorm vervolgens 2-3 uur in de vriezer tot deze laag hard genoeg is voor de volgende laag.
  • Doe vervolgens een laagje van het mango mengsel erop en doe het ijs weer in de vriezer, herhaal deze stappen vervolgens tot de ijshouder is gevuld. Laat tot slot het gehele ijsje nog even in de vriezer en geniet daarna van je zelfgemaakte ijs!

Limonade + fruit

Dit ijsje is gewoon de definitie van zomer en ook weer super makkelijk om te maken met weinig ingrediënten.

  • (Diepvries) fruit naar keuze zoals bosbessen, frambozen, bramen, kersen, en appel
  • Limonade

En zo maak je het

  • Je vult de ijshouders met het naar jou uitgekozen fruit.
  • Vervolgens vul je je houder aan met limonade.
  • En vervolgens laat je dit een paar uur in de vriezer staan en that’s it!

Kersenijsjes met koekbodem

Ben jij fan van ijsjes met hoortjes zodat je het heerlijke koek achteraf nog kunt opeten? Dan is dit ijsje ideaal voor jou. Dit zijn de ingrediënten voor 6 ijsjes.

  • 225 gr kersen
  • 450 ml volle yoghurt
  • 3 el honing
  • 3.78 koekjes (digestive of bv bastogne)

En dit is hoe je het maakt

  • Zorg dat de kersen pitloos zijn.
  • Doe de yoghurt en de kersen in een kom en pureer dit en roer vervolgens de honing hierdoor heen.
  • Vul de ijsvormpjes met de kersen puree maar doe de vormpjes niet helemaal vol, laat ongeveer een halve centimeter tot een centimeter over voor de koekbodem.
    Stamp de koekjes fijn en vul de ijsvormpjes op met het koekmengsel en druk dit voorzichtig een beetje aan.
    Doe de ijsstokjes in de vorm en zet de kersenijsjes een nachtje in de vriezer. En tada!

Enjoy je zomerse ijsjes!

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten