Laatste nieuws: Optreden Boef verstoord door vechtpartij

Beauty Body celeb Celebs entertainment Fashion Lifestyle news

7 tips voor als je ziek bent

Ziek zijn is geen pretje. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om je zo snel mogelijk weer beter te voelen. Check deze tips en voel je binnen no-time weer topfit!

#1. Meld je ziek

Het lijkt een overbodige tip, maar je ziekmelden is voor sommige mensen nog niet zo makkelijk. Je bent bang dat je belangrijke dingen mist op school of met je vriendinnen. Maar ziek is ziek, dus een dagje thuisblijven is in dit geval de beste optie.

#2. Eet gezond

Je hoort het vast wel vaker: als je ziek bent moet je veel vitamientjes eten. Dat klinkt misschien stom, maar helpt echt. Drink smoothies, eet salades en pak af en toe een stuk fruit of bijvoorbeeld een dadel tussendoor.

#3. Drink veel water

Als je beter wilt worden moet je zorgen dat je genoeg drinkt. Het is belangrijk dat je zorgt dat je niet uitdroogt. Dat gebeurd namelijk snel als je de griep hebt. Op het moment dat je dorst krijgt, is het eigenlijk al te laat. Probeer dat dus voor te zijn door de hele dag door kleine beetjes te drinken. #wondermiddel

#4. Vergeet niet te douchen

Hoe beroert je je ook voelt; sleep jezelf onder de douche. Je voelt je niet alleen veel frisser daarna, maar door een warme douche te nemen voel je je ook beter.

#5. Slaap kort als je voelt dat je weer moe wordt

In plaats van overdag één keer lang te slapen kan je beter korte periodes een dutje doen. Je lichaam krijgt op deze manier een paar keer de kans om zichzelf op te laden.

#6. Was regelmatig je handen

Hiermee voorkom je dat je met meer bacteriën in aanraking komt en nog zieker wordt. Door je handen te wassen verwijder je de bacteriën die zich al op je handen hebben verzameld. Was je handen met warm water en zeep ongeveer 20 seconden. #byebye

#7. Ziek goed uit

De laatste en misschien wel belangrijkste tip. Ziek zijn is nooit leuk. Maar het is nog minder leuk als je eindelijk beter bent, en wéér ziek wordt. Om dat te voorkomen moet je goed uitzieken. Je kunt beter nog een dagje lekker thuisblijven in plaats van overhaast weer naar school gaan.

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten