Laatste nieuws: Gaat Emma Watson ooit nog acteren?

Beauty Body celeb Celebs entertainment Fashion Lifestyle news teenmag

Alles over de prikpil

Er zijn veel verschillende soorten anticonceptie, zo ook de prikpil. Je laat deze anticonceptie door je arts inbrengen met een prik. Eén injectie is voldoende om je 12 weken tegen zwangerschap te beschermen. 

De prikpil heeft een andere werking dan de andere vormen van anticonceptie. De prikpil heeft in vergelijking met de pil geen stopweek. Dit betekent dat je zelf geen invloed hebt op de timing van je ongesteldheid.  Je kan dus je menstruatie niet overslaan, verschuiven of uitstellen. Wel kan je menstruatie veranderen of even wegblijven. Als je net begint met de injecties kunnen onregelmatige en langdurende bloedingen voorkomen.

Een groot voordeel van de prikpil, is dat je er niet de hele tijd over na hoeft te denken. De prikpil vindt namelijk maar eens in de 3 maanden plaats. Veel meiden vinden het fijn dat hun menstruatie vermindert of helemaal wegblijft.

Aan de prikpil zitten wel een paar nadelen. Je lichaam heeft tijd nodig om de hormonen te verwijderen, hierdoor kan jouw vruchtbaarheid pas na minimaal een jaar weer terugkomen. Ook kan er wanneer je een langere tijd deze anticonceptie zit verlies van botdichtheid ontstaan. Dan wordt het aangeraden om voldoende calcium en vitamine D in te nemen.

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten