Laatste nieuws: Nieuw seizoen Dexter

Beauty Body Celebs Fashion Lifestyle

Alles over: Zonnebrand

Als de zon schijnt is het heel belangrijk dat je denkt aan de bescherming van je huid. Voor ieder huidtype heb je wel een speciale zonnebrand. Wil jij weten waarom je nou zo nodig zonnebrand moet smeren? Lees dan snel verder!

Waarom zonnebrand?

Zonnebrand helpt om je huid tegen UV-stralingen te beschermen. Door de SPF die in de zonnebrand zit wordt je huid beschermd. Er zijn ook verschillende factoren, hoe hoger de SPF, hoe beter je bent beschermd tegen de zon. Toch zeggen veel dermatologen dat je minimaal met SPF 30 moet smeren. 

Huidveroudering

Als je geen zonnebrand draagt kun je sneller huidveroudering krijgen, later kan dit leiden tot het ontstaan van huidkanker. Eigenlijk moet je dan ook nooit zonder bescherming de zon in, ook als het lijkt alsof de zon niet schijnt want de zon schijnt wel! 

Minder bruin worden

Veel mensen denken dat als je zonnebrand draagt, dat je dan niet meer bruin wordt. Dit is een fabel en dus niet waar! De beschermingsfactor houdt namelijk niet alle UV-stralingen tegen, waardoor je wel bruin wordt maar niet verbrand. Zonnebrand is dus echt een must!

Verschillende soorten zonnebrand

Zonnebrand voor je lichaam is een stuk anders dan zonnebrand voor je gezicht. De zonnebrand voor je lichaam is veel dikker en vetter dan als je dit op je gezicht smeert, want dan kunnen de poriën in je huid verstopt raken. Hierdoor is de kans groter dat je puistjes krijgt. Als het warm wordt dan smelt de zonnebrand en kan het sneller in je oog belanden omdat het zo vet is. Koop daarom een zonnebrand die bedoeld is voor je gezicht. Die crème is veel lichter en minder vet. 

Zonnebrand in de winter?

Ja! Nu heb ik het wel over zonnebrand voor je gezicht, want zonnebrand doet meer dingen dan alleen beschermen tegen UV-stralingen. Het beschermt je namelijk ook tegen invloeden van buitenaf. 

Een paar aanraders

Hier zijn een paar zonnebrand aanraders die zeker het kopen waard zijn!

  • La Roche-Posay Anthelios 50+, deze creme is speciaal bedoeld voor mensen met acne of een gevoelige huid. Er zitten namelijk in deze zonnebrand geen parabenen en parfum.
  • Rituals Ritual Of Karma 30, de geur die deze zonnebrand heeft is geweldig! Wat superfijn is, is dat hij niet plakt. En nog een pluspuntje is dat hij waterproof is.
  • Australian Gold Zonnebrand SPF 30 voor de donkere huid, ook als je een donkere huid hebt heeft je huid bescherming nodig. Deze zonnebrand is een bruinig van kleur en laat dus geen witte waas achter! 

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten