Laatste nieuws: Nieuw seizoen 'Bridgerton' komt deze week!

Beauty Body celeb Celebs entertainment Fashion Lifestyle news teenmag

Hoe weet je of je verliefd bent?

Verliefd zijn. Het is een lastig iets. Je kunt iemand leuk vinden, maar hoe weet je nou of je echt verliefd bent? Wij hebben een aantal kenmerken op een rijtje gezet!

1 Je denk continu aan hem of haar

Wanneer je verliefd bent, denk je de hele tijd aan diegene. Je stelt je voor hoe het is om bij diegene te zijn en je denkt aan de leuke dingen die jullie samen zouden kunnen doen.

2. Je hebt vlinders in je buik

Als je verliefd bent, heb je vlinders in je buik. Dit zorgt voor een prettig maar ook spannend gevoel. Die “vlinders” ontstaan doordat je hersenen actiever worden en er hierdoor meer hormonen door je lichaam gieren. Vlinders in je buik hebben heeft ook een beetje te maken met angst, ze zorgen namelijk allebei voor een vecht-of-vluchtreactie. Wanneer je bijvoorbeeld oog in oog staat met een leeuw, ben je bang en wil je graag vluchten. Je krijgt bij zowel vlinders in je buik als bij angst of stress signalen van je lichaam dat er iets aan de hand is.

3. Je kunt je niet concentreren

Wanneer je verliefd bent, is het heel lastig om je te concentreren. Je denk continu aan diegene en ook hier ben je weer bezig met scenario’s in je hoofd te bedenken. Je stelt je voor hoe het is om met diegene naar de bioscoop te gaan of een strandwandeling te maken. Dit leidt je af van het werk dat je eigenlijk moet doen. Dit heeft ook weer te maken met de hormonen die door je lichaam gieren.

4. Je checkt steeds je telefoon in de hoop dat je een berichtje van hem of haar hebt

Je denkt non-stop aan diegene en hoopt daarom ook dat ‘ie je een berichtje stuurt. Je wil graag met hem of haar praten over je dag of over onzin. Het gaat erom dat je met diegene wil praten en tijd door wil brengen!

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten