Laatste nieuws: Anitta doet mee aan Elite

Beauty Body Celebs Fashion Lifestyle

Make-up must: Eyeliner

In een make-up look zie je vaak een eyeliner voorbij komen. Dit moet je een paar keer gedaan hebben voordat het tekenen van een eyeliner gemakkelijk gaat. Een wing zetten kan lastig zijn. De ene heeft de gehele eyeliner zo gezet en de ander moet er een paar keer voor oefenen. In dit artikel leren we je hoe je een wing goed kan tekenen. En extra ‘spice’ aan je liner toe kan voegen.

Wat zijn eyeliners?

Eyeliner is een dun lijntje langs je oog. Je laat je ogen hierdoor meer opvallen. Door ze te omlijnen trek je meer aandacht naar de ogen. Dit kun je aanbrengen met een oogpotlood, vloeibare eyeliner en je kunt ook met oogschaduw een dun lijntje zetten.

vroeger

Een leuke sidenote is dat eyeliner al heel lang bestaan. Vroeger werden eyeliners al gebruikt door vrouwen én mannen. Als je denkt aan Egyptische farao’s, op afbeeldingen zie je ook een lijntje om de ogen. Dit werd volgens de Egyptenaren gedaan om je te beschermen tegen ‘Het boze oog’. Rond de 20e eeuw begonnen vrouwen in Europa openlijk make-up te dragen. De eyeliner was niet gebruikelijk, maar werd wel razend populair. 

Liquid eyeliner

Dit is een vloeibare eyeliner. Deze eyeliners hebben een soort stift met een hele smalle punt. Je hebt voor deze soort ook een vaste hand nodig. Als je iets uitschiet, heb je geen strakke lijn en ben je geneigd het meteen opnieuw te tekenen.

Potlood

Vaak zie je eyeliners in een liquid vorm. Deze zie je harder en vallen meteen op. Vind je dit ongemakkelijk? Dan kan je kiezen voor een oogpotlood. Met een oog potlood maak je je eyeliner net iets zachter, maar is het nog wel te zien. 

Oogschaduw

Met oogschaduw kan je ook een subtiele eyeliner maken. Met een eyeliner kwastje kun je een kleine wing maken en het een langs je wimpers uitstrijken. En dit kan natuurlijk met een zwarte kleur maar hoe leuk is een roze of blauwe wing?

Hoe zet je een eyeliner?

Als je de handigheid ervan hebt, heb je misschien je eigen manier ontwikkeld. Je kan de liner in een heel dun lijntje doen of juist iets dikker. Kijk waar jij je het mooiste en prettigste bij voelt. Voor als je even een handleiding nodig hebt leggen we het hier even uit:

1.  Eerst zet je de wing. Deze kan je zetten door te kijken naar je laatste wimpers. Met je liner volg je de laatste wimper en die volg je schuin naar boven. Je volgt de onderste lijn van je oog. Je begint bij je buitenste ooghoek en kijkt hoe je onder ooglid omhoog loopt. Je gaat dan met de liner met de zelfde schuine kant mee naar boven.

2.  Dan zet je een dun streepje langs je wimper rand.

3.  Je gaat de wing verbinden met de lijn langs je wimpers. 

Hoe je de wing ook zet, het maakt niet helemaal uit. Als je de wing een beetje omhoog trekt, krijg je wel een meer liftend effect zoals Bella Hadid haar ‘siganture look’.   Het kan heel cool zijn om je standaard zwarte eyeliner een keer in te wisselen voor een zachte groene liner, geel, blauw etc. 

Verschillende manieren van eyeliners

Je kan eyeliners dragen hoe je wilt en hebt hier verschillende vormen voor. Zo heb je de ‘Foxeye’. Bij deze look heb je een scherpe en opvallende binnen ooghoek en de wing. ‘De Double winged eyeliner’ is een normale eyeliner, maar dan is het puntje van je wing terug trekken naar je arcadeboog. 

Hieronder hebben we nog andere voorbeeldjes: 

Eyeliners kan je maken zoals jij wilt en daar zijn talloze opties in, zoals kleurtjes en stijlen. Ook de dikte van je lijn kan je helemaal zelf bepalen. Het is even oefenen, maar oefening baart kunst. Blijf vooral experimenteren met make-up en kijk waar jij je het prettigst bij voelt.

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten