Laatste nieuws: Kim Kardashian schittert in wazige fotoreeks gemaakt door dochter North

Beauty Body celeb Celebs entertainment Fashion Lifestyle news teenmag

Tips om te slagen als vegatariër

Een leven zonder vlees. Voor sommige lijkt het lastig, voor andere totaal niet. Waar moet je eigenlijk op letten als je hebt besloten zonder vlees door het leven te gaan en wat zijn de positieve kanten?

Vegetariër kan je worden om verschillende redenen. Bijvoorbeeld omdat het beter is voor het milieu, je het zielig vindt voor de dieren, het beter is voor je gezondheid of misschien omdat je vlees niet lekker vindt. Het is niet simpelweg geen vlees meer eten, je moet ook de juiste vervangers hebben voor vlees. Een leven zonder vlees zorgt namelijk wel voor minder energie dan een leven met vlees. In vlees zitten namelijk veel stoffen die goed zijn voor de mens, dus moet je vlees op een manier gaan vervangen.

Een optie hiervoor zijn plantaardige producten. Het kan zo zijn dat je eerder vol zit door het hoge vezelgehalte dat zit in plantaardige voeding. Genoeg energie krijgen is dus echt zo makkelijk nog niet als vegatariër. Om dit te tackelen kun je als vegetariër kiezen voor producten zoals avocado, noten en oliën. Daarnaast kun je redelijk wat energie uit zuivelproducten en kaas halen.

Inplaats van dat vegetariër zijn alleen maar moeilijk is, zijn er natuurlijk ook heel veel voordelen! Een belangrijk voordeel voor jezelf is dat je gezonder leeft. Door het eten van minder vlees heb je minder kans op hart- en vaatziekten en diabetes. Omdat je meestal meer groente eet zul je ook minder vet en meer gezonde voedingsstoffen binnenkrijgen. Door het minder eten van vlees bespaar je ook geld, groentes zijn namelijk een stuk goedkoper dan vlees. Daarnaast is er een kans dat medicijnen zoals antibiotica beter bij jou werken dan bij iemand die vlees eet. Veel dieren krijgen namelijk antibiotica in hun voer om ziekten te voorkomen.

Als je erover nadenkt om helemaal te stoppen met vlees eten kan het nooit kwaad om dit even met je huisarts te bespreken. Die kan kijken hoe het met je vitamine is. B12 is namelijk een belangrijke vitamine die zorgt voor een goede weerstand. B12 is alleen te vinden in producten zoals vlees, vis en melk.

Wij wensen je in ieder geval veel succes en veel plezier met alle lekkere nieuwe vegetarische gerechten!

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten