Laatste nieuws: Chantal Janzen stuurt naaktbeelden naar Amerikaanse regisseur

Beauty Body celeb Celebs entertainment Fashion Lifestyle news teenmag

Waarom meiden stoppen met de pil

De pil is een van de meest bekende anticonceptiemiddelen over de hele wereld. Toch kan de pil redelijk wat bijwerkingen veroorzaken, daarom zijn er ook veel vrouwen die ervoor kiezen om te stoppen met de pil en deze te vervangen voor een ander conceptiemiddel. 

Voordelen van de pil:

De pil heeft ook een aantal voordelen, deze hebben we kort even opgesomd. Ook hebben we hier een artikel over geschreven, klik hier om het artikel te lezen. 

  • Je weet wanneer je ongesteld wordt
  • Je kunt je ongesteldheid uitstellen door de stopweek over te slaan
  • Minder pijn tijdens ongesteldheid
  • Minder last van puistjes
  • De pil is betrouwbaar

Nadelen van de pil:

Toch heeft de pil ook veel nadelen. Daarom zijn er ook veel meiden die stoppen met de pil, de nadelen van de pil hebben we ook even opgesomd. 

  • Je kunt de pil vergeten
  • Je krijgt soms bijwerkingen
  • Je krijgt meer eetlust
  • De pil beschermt niet tegen soa’s
  • Je kunt er depressief van worden

Door deze bijwerkingen zijn er een hoop meiden die ervoor kiezen om te stoppen met de pil. Zelf ben ik vorig jaar ook gestopt met de pil. Ik merkte aan mezelf dat ik veel last had van stemmingswisselingen en ik voelde mij niet goed door alle hormonen die ik in mijn lijf stopte.

Na ongeveer 4 jaar aan de pil gezeten te hebben vond ik het tijd voor wat anders. Ik wilde geen hormonen meer in mijn lijf. Dus ben ik mij gaan verdiepen in een koperspiraal, dit is een spiraal zonder hormonen. Voordat ik aan de pil begon was mijn menstruatie niet heel heftig en had ik een regelmatige cyclus dus toen ik hoorde dat dit bij de koperspiraal wel weer terug zou komen was ik daar niet zo bang voor. 

Echter heb ik nu bijna een jaar een koperspiraal en moet zeggen dat mijn menstruatie heftiger is dan voor de pil en zeker ook een stuk onregelmatiger. Laat je hierdoor niet afschrikken want dit kan bij iedereen verschillen. Ik ben verder heel gelukkig en merk dat ik weer helemaal mezelf kan zijn zonder dat mijn stemming veranderd door de hormonen. 

Persoonlijk vind ik de koperspiraal dus een prima alternatief. Ook vind ik het wel fijn om echt ongesteld te worden, bij de pil is dit namelijk een soort kunst menstruatie. Je eisprong wordt gemaakt waardoor het bloed dus niet je echte menstruatiebloed is. Zelf denk ik dan altijd: “Dat bloed moet dan toch ergens naar toe?!” Op deze manier kunnen alle menstruatie stoffen op een natuurlijke manier mijn lichaam uit. 

Kortom, ik ben heel tevreden over dit alternatief en kan ik het iedereen aanraden. Maar mocht je toch liever hormonen willen om je menstruatiepijn te verminderen dan is een hormoonspiraaltje ook een goed alternatief! Geen fan van een spiraal? Lees dit artikel voor nog meer informatie over anticonceptie!

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten